Sådan spores et anonymt opkald

Når telefonen ringer, og opkalds-id'et læser "blokeret" eller "ukendt", ved du ikke, hvem det er, eller om du skal besvare opkaldet. En anonym opkalder kan være en telefonmarkedsfører eller en ven, der spiller en prank på dig, men uanset årsagen til det anonyme opkald er der et par skridt, du kan tage for at spore din opkalder. Disse trin fungerer ikke hele tiden, men de giver en grundig og effektiv måde at forsøge at spore din anonyme opkalder på.

Trin 1

Ring * 69 for at ringe til nummeret på den person, der lige har ringet til dig. De fleste større mobiltelefonudbydere har denne funktion, og det koster måske et mindre gebyr. Når du ringer tilbage, kan du forklare, at du har modtaget opkaldet og ikke vidste identiteten på den, der ringer op, eller vente på at se, om en telefonsvarer modtager, der afslører yderligere oplysninger.

Trin 2

Brug et telefonsoftwareprogram til at spore og registrere indgående opkald. Mange virksomheder tilbyder et program, der afslører blokerede og begrænsede opkald samt sortlistede opkald på dit opkalds-id og registrerer indgående opkald.

Trin 3

Slå telefonnummeret op ved hjælp af en online søgemaskine. Dette fungerer ikke med anonyme opkald, der ikke afslører telefonnumre, men mange anonyme opkald afslører telefonnumrene og ingen yderligere oplysninger. Du kan tilslutte hele telefonnummeret eller områdekoden til en søgemaskine, f.eks. Google eller Yahoo, for at se om nummeret tilhører en virksomhed, person eller placering.

Trin 4

Vent og svar ikke på telefonen, så din telefonsvarer kan hente opkaldet. Hvis den, der ringer op, efterlader en besked, kan du få indsigt i den, der ringer op. Derudover er opkaldere undertiden nødt til at indtaste et telefonnummer for at efterlade en telefonsvarer, i hvilket tilfælde du kan se efter nummeret i en søgemaskine.

Kontakt retshåndhævende myndigheder og få dem til at spore opkaldet til dig. I nogle tilfælde, hvor du føler dig truet, kan retshåndhævende myndigheder gribe ind og spore et opkald.