Sådan nulstilles adgangskoden på Sprint-telefoner

Sprint er et af de største mobiloperatører i verden. Virksomheden har betjent mere end 48 millioner kunder, hvor mange flere skifter til Sprint hver dag. Til tider kan en Sprint-bruger glemme den adgangskode, der er nødvendig for at låse op for visse funktioner. Derfor vil forståelse af, hvordan du nulstiller adgangskoden på din Sprint-telefon, være praktisk, når du genbruger din telefon, eller hvis du glemmer adgangskoden til en vigtig funktion, som f.eks. Telefonsvarer.

Trin 1

Kontakt Sprint for at nulstille din adgangskode, hvis du ved et uheld har låst dig ud af din mobiltelefon. Nummeret, der skal kontaktes Sprint, er 888-211-4727. Du kan også ringe * 2 fra din mobiltelefon for at blive overført direkte til Sprints kundeserviceafdeling.

Trin 2

For at ændre din voicemail-adgangskode har du mulighed for at ringe til Sprint eller ændre den online. Hvis du har tilmeldt dig en konto hos Sprint på www.sprint.com/mynextel, skal du blot logge ind på din konto. Find fanen "abonnenter" på startsiden. Klik på fanen, og rul til afsnittet "nulstil adgangskode." Du får mulighed for at nulstille din voicemail-adgangskode derfra.

Sprint udsteder dig en midlertidig adgangskode. Adgangskoden består af de sidste syv cifre på din mobiltelefon. Ring til din telefonsvarer, og følg vejledningen for at ændre din adgangskode. Indsæt de syv cifre, og følg derefter vejledningen for at indtaste din nye adgangskode. Følg vejledningen, indtil du hører bekræftelsesmeddelelsen.