Sådan ændres administrative rettigheder i registreringsdatabasen

Hver registreringsdatabasenøgle i registreringsdatabasen har visse rettigheder eller tilladelser for hver bruger på din computer. Dette fortæller nøglen, hvilke brugere der kan ændre nøglen eller endda få adgang til programmet eller filerne, der er knyttet til nøglen. Administrative rettigheder betyder typisk, at du har fuld adgang til alt på computeren. Men hvis du kun ønsker, at visse brugere skal have adgang til registreringsdatabasenøgler, kan du ændre rettighederne i registreringsdatabasen for at begrænse eller tillade adgang. Du kan også tilføje administrative rettigheder til alle nøgler, der i øjeblikket mangler disse rettigheder.

Log ind på computeren med fulde administrative rettigheder. Hvis du har brug for at tilføje administratoren, kan du logge ind med dit eget brugernavn, selvom det ikke har administrative rettigheder. Hvis du ikke har en log-on, har du mere end sandsynligt administrative rettigheder, især for hjemmebrugere.

Åbn din registreringsdatabase. Gå til "Start - Kør", og skriv "regedit." Din registreringseditor åbnes.

Vælg den registreringsnøgle eller mappe, du vil ændre administrative rettigheder til. Brug pilene til venstre for hver mappe til at gennemse.

Højreklik på den mappe eller enkeltnøgle, du vil ændre, og klik på "Tilladelser".

Tilføj eller fjern en bruger, og vælg deres rettigheder ved at vælge "Tilføj" eller "Fjern". Vælg en bruger på en liste over tilgængelige brugere på din computer eller dit netværk. Klik på "Tilføj", og brug afkrydsningsfelterne i tilladelsesområdet til at kontrollere, hvilke tilladelser der skal tillades eller nægtes dem.

Vælg en nuværende bruger for at ændre hendes tilladelser. Fjern markeringen af ​​de tilladelser, du ikke ønsker, at de skal have. For yderligere at begrænse adgangen skal du markere afkrydsningsfelterne "Afvis" ud for hver tilladelse. Kontroller de tilladelser, du vil have brugeren. For mere avancerede tilladelser skal du klikke på "Avanceret" for at få en komplet liste over tilgængelige tilladelser. Klik på "Anvend", når du er færdig, og afslut registreringseditoren.

Tips

Skriv dine ændringer i registreringsdatabasen ned, hvis du har brug for at ændre dem igen. Dette hjælper med at minde dig om præcis, hvad du har ændret, og hvornår.

Advarsler

Rediger aldrig registreringsdatabasen manuelt, medmindre du ved præcis, hvad du ændrer. Ændring af tilladelser eller noget i registreringsdatabasen forkert kan forhindre, at dit system fungerer korrekt.