Sådan udskiftes et Allen Bradley PLC-batteri (10 trin)

Lithiumbatteriet i Allen-Bradley Programmable Logic Controllers (PLC) leverer backup-strøm til processorens hukommelse. Skulle der opstå et strømafbrydelse på mindre end 30 minutter, bruger processorens hukommelse batteriets backup-strøm til at gemme information. Lithiumbatteriet varer mellem to til fem år afhængigt af typen af ​​processor og den mængde, batteriet bruges. En rød "Battery Low" -indikator foran på processoren indikerer, hvornår batterispændingen er ved at blive lav, og batteriet skal udskiftes.

Trin 1

Undersøg placeringen af ​​batteriet. Hvis det er foran processormodulet, skal du lade PLC være tilsluttet. Hvis det ikke kan placeres uden at fjerne et modul fra kabinettet, skal du tage stikket ud af PLC'en.

Trin 2

Tryk på holderclipsene både øverst og nederst på processormodulet, og skub det ud. Hvis batteriet er placeret foran processormodulet, er dette trin ikke nødvendigt.

Trin 3

Undersøg for beskadigelse af batterikabinettet eller lækage af elektrolyt. I henhold til Allen-Bradleys retningslinjer for håndtering af lithiumbatterier, hvis det gamle batteri er beskadiget eller lækker, skal du lægge det beskadigede batteri i to polyethylenposer; tilsæt 1 oz. af calciumcarbonat til den indre pose; og forsegl begge poser. Kontakt et batteri bortskaffelsesfirma for korrekt bortskaffelse.

Trin 4

Frakobl batteristikket, og tag batteriet ud af holderclipsene.

Trin 5

Undersøg udskiftningsbatteriet for at sikre, at det er identisk med det fjernede batteri.

Trin 6

Skriv den aktuelle dato på det nye batteri med en markør. Hvis der ikke er plads til at skrive datoen direkte på det nye batteri, skal du bruge de mærkater, der blev leveret med det nye batteri. Derudover skal du placere en datoetiket på forsiden af ​​batterirummet og skrive den aktuelle dato på denne etiket.

Trin 7

Sæt det nye batteristik i stikkontakten, og skub batteriet ind i holderclipsene.

Trin 8

Skub processormodulet ind i kabinettet, indtil holderklemmene klikker på.

Trin 9

Gendan strøm til PLC.

Sørg for, at indikatoren "Lavt batteriniveau" foran på processoren er slukket.