Hvorfor er der ikke adgang til offentlige optegnelser gratis på Internettet?

Føderale, statslige, lokale domstole og regeringsorganer har gjort offentlige optegnelser tilgængelige på websteder siden 1995. Selvom dette er en regelmæssig rutine for mange statslige agenturer, har nogle først for nylig startet denne praksis. Ifølge offentlige arkivkilder inkluderer de typer offentlige optegnelser, der kan findes ved hjælp af gratis offentlige optegnelsessteder, civile optegnelser, strafferegistre, køreoptegnelser, ejendomsfortegnelser, offentlige oplysningsleverandører og rekordhentere.

Gratis eller gebyr

Der er to måder, der kan findes offentlige optegnelser på Internettet, herunder offentlige agenturer, der indeholder oplysninger om offentlige poster på deres websteder gratis eller til en lav pris. En anden kilde er en kommerciel datakompilator eller informationsmægler. Disse virksomheder køber offentlige sager fra domstole og offentlige kontorer og stiller dem derefter ofte til rådighed til en betydelig pris for forbrugeren.

Offentlige optegnelser online

Alle 50 stater tilbyder en slags gratis adgang til offentlige poster online. Hvad der kan tilgås varierer fra land til land. Ofte er personlige følsomme data udeladt eller ikke tilgængelige. Generelt er følgende blandt de typer optegnelser, der er adgang til: ejendomsposter, motorkøretøjsposter, registrerede vælgerfiler, erhvervs- og forretningstilladelser, skattepanterettigheder og -afgørelser, konkursmapper, kriminelle anholdelses- og dommeoptegnelser, warrants og civilret optagelser. Mange poster er gratis. Selvom der kan opkræves et mindre gebyr, er det ofte det samme gebyr, der ville blive opkrævet, hvis du personligt besøgte kontoret. Hvis et dokument ikke er let tilgængeligt online, er det sandsynligt, at det er anset for utilgængeligt online af personlige eller beskyttelsesmæssige årsager såsom identitetstyveri.

Uofficielle websteder

Der er mange mock-websteder, der faktisk ikke er tilknyttet nogen offentlige myndigheder. De satte sig bevidst op til at se officielle ud. Nogle gange kræver webstedet, at du klikker på en slags aftale, inden du starter en søgning. Nogle gange starter du muligvis en søgning, og derefter kræver det et betydeligt gebyr for at få adgang til de ønskede oplysninger eller for at du kan deltage som medlem. Du kan måske ikke engang indse, at det ikke er et officielt regeringswebsted, før du har spildt lidt tid. Disse websteder kan have legitime, pålidelige oplysninger, men det kostes normalt til et højere gebyr end de fleste offentlige agenturer. Når du søger på ethvert websted, selv officielle regeringssider, skal du være opmærksom på annonceklik. De er ofte placeret strategisk omkring siden, og du kan bare ved et uheld finde dig selv på et betalt websted.

Dockets og retssager

Optegnelser over konkurs, øverste domstol, skifteretten og andre domstole er tilgængelige fra de fleste stater og kan ofte ses online. Normalt adskilles retssager efter amt, hvis relevant. Dockets til den afsluttede sag kan ses og er ofte tilgængelige for mange år tilbage. Hver stat og amt håndterer sine egne sager, og formaterne ændres med hensyn til, hvad der specifikt er tilgængeligt.

Licensoplysninger

Statlige søgninger kan afsløre sådanne dokumenter som officielle statsbjælkeoplysninger; officielle statslige faglige licensbestyrelsesoptegnelser; regulatoriske poster for banker, kreditforeninger, opsparing og lån; oplysninger om entreprenørlicenser; og officielle statslige professionelle licensudvalgsposter for forsikring, kosmetologi og mere.

Forretningssøgninger

Oplysninger kan hentes vedrørende selskaber, aktieselskaber og kommanditselskab. Rapporter og årsopgørelser er normalt tilgængelige i det originale billedformat. Disse oplysninger inkluderer generelt navnene på kontorer i virksomheden, og hvem der har dem. Hver stat har sin egen måde at organisere søgninger på.

Ejendomssøgninger

Ejendomssøgninger kan hente detaljerede oplysninger om et stykke ejendom, herunder hvor meget ejendommen solgte for, skatteoplysninger og datoen for ejendommens sidst solgte ejendom. Ejendomswebsteder som Zillow giver øjeblikkelig adgang til salgs- og prisoplysninger for dit kvarter.