Sådan omdøber du en iPhone, iPad eller iPod touch

En god tilføjelse til iOS er evnen til at omdøbe din iPhone, iPad eller iPod touch-enhed direkte på selve enheden via appen Indstillinger. Dette er en flot softwarefunktion, der forhindrer brugere i at skulle omdanne navnet med iTunes på en computer. I stedet håndteres hele navnejusteringen direkte i selve indstillingsprogrammet.

Omdøbe en iPhone, iPad, iPod touch Direkte fra iOS-indstillinger

Dette håndteres fuldstændigt på iOS-enheden uden brug af en computer eller iTunes. Det virker på næsten alle versioner af iOS, og med enhver iPhone, iPad eller iPod touch. Her er præcis hvad du vil gøre:

  1. Åbn appen "Settings" i iOS og vælg derefter "General"
  2. Find og tryk på "Om" i det generelle indstillingspanel
  3. Tryk på "Navn"
  4. Indtast det nye enhedsnavn ved hjælp af tastaturet, og tryk derefter på Tilbage-knappen for at gemme ændringen og omdøbe hardware

Sådan ser det ud i Indstillinger:

Ændringen er straks indstillet, og i et øjeblik overføres til iCloud Services som Find My iPhone og dine sikkerhedskopier. Afslut fra appen Indstillinger, når det er tilfredsstillende.

Du vil også se det nye navn dukker op i iTunes, forudsat at du forbinder enheden til en pc eller en Mac ved hjælp af et USB-kabel.

Ovennævnte instruktioner gælder for moderne versioner af iOS som 7.0 og 8.0. Når det er sagt, kan du helt omdøbe en iPhone eller iPad på andre versioner af iOS, processen er bare meget lidt anderledes, beskrevet her:

  1. Tryk på "Indstillinger" og derefter "Om"
  2. Tryk på "Navn" og indtast det nye enhedsnavn

Indstillingspanelet i tidligere iOS-udgivelser ser også lidt anderledes ut:

Hvad der virker som en mindre ændring for nemheds skyld er virkelig et andet skridt i den pc-fri retning af iOS, der bryder væk fra at binde dine iPhones og iPads til computere. Du kan kraftigt skubbe iOS-hardware i post-PC-retningen ved at konfigurere iCloud og bruge Wi-Fi-synkronisering også to andre funktioner tilgængelige for moderne versioner af iOS.

Som allerede nævnt kan du også indstille eller ændre navnet på en iPhone fra iTunes-applikationen og en computer, hvis du synkroniserer enheden. Begge metoder arbejder og sætter enhedsnavnet, som vil blive genkendt både i iOS og i iTunes, så brug den metode, der passer bedst til din situation.