Sådan kontrolleres, om programmer er inkompatible med Mac OS X Lion

Du ved måske nu, at OS X Lion dropper Rosetta-support, det vil sige, at gamle PowerPC-apps ikke længere kører i Mac OS X 10.7 Lion.

Liste, hvilke installerede apps er uforenelige med OS X 10.7 Lion

For uforenelige applikationer er alt, hvad du leder efter, "PowerPC" -betegnelsen, den nemmeste måde at få en liste over disse installeret på din Mac:

  • Start systemprofil (fra Spotlight eller hold nede Valg> Apple-menu> Systemprofil)
  • Se efter "Software" menuen på venstre side Indholdsfortegnelse
  • Klik på "Applications"
  • Klik på "Kind" for at sortere dine installerede applikationer efter arkitektur type, rul gennem listen, indtil du ser "PowerPC"

Alt, der er opført som "PowerPC", løber ikke i 10, 7 Lion. Intel og Universal apps vil køre helt fint.

Hvis du er fuldstændig afhængig af en af ​​disse PPC apps, kan du prøve en konfiguration med dual boot OS X 10.6 og 10.7, eller bare spring opgradering til Lion, indtil en Lion-kompatibel version af den pågældende app er tilgængelig.

Hvis du ser i System Profiler, og ingen af ​​dine apps er angivet som PowerPC, skal du ikke have kompatibilitetsproblemer. Du kan se de bredere Mac OS X Lion-systemkrav, hvis du ikke allerede har gjort det, men bortset fra at du kræver en 64-bit processor, er de ret lette.


Her er et ældre skærmbillede af mange PowerPC apps, hvis du ser noget som dette, og du bruger alle apps, vil du ikke opgradere til Lion uden at finde ud af om der er nyere versioner:

Du kan også kontrollere, om aktive kørende apps er PowerPC ved hjælp af Activity Monitor.