Se & Slet iCloud Dokumenter fra iPhone & iPad

Næsten alle apps, der gemmer dokumenter i iCloud, kan du slette dem fra selve appen, som samtidig fjerner dem fra iCloud og dermed alle andre synkroniserede iOS & OS X-enheder. Men hvis du søger at styre og fjerne specifikke iCloud-dokumenter og data, er der en bedre måde at gøre det via et centraliseret kontrolpanel i iOS, som giver dig mulighed for at se alle dokumenter, der er gemt i iCloud, ligesom den samme funktion, der er på Mac'en, der er tilgængelig via OS X Systemindstillinger. Lad os fokusere på den mobile side af ting og lære at gøre dette i iOS.

Se og administrer iCloud-dokumenter fra iOS

Du kan nemt se, hvad der gemmes i iCloud fra enhver iPhone eller iPad:

  • Åbn indstillinger og gå til "iCloud"
  • Tryk på "Storage & Backup" og tryk så på "Administrer lagring"
  • Se under "Dokumenter og data" for at se, hvilke apps der har iCloud-dokumenter til rådighed - bemærk, at både iOS- og OS X-apps, der lagrer dokumenter i iCloud, ses her
  • Tryk på en hvilken som helst app for at se specifikke dokumenter, der er gemt i iCloud

Her er det, der tapper på "TextEdit", vil se ud:

TextEdit er faktisk en Mac-app, men den er stadig synlig i iCloud-dokumentadministratoren for iOS. Vi kommer til mere på det indviklede af det i et øjeblik.

Bemærk, at Dokumenter og "Appdata" er forskellige, idet de førstnævnte er de filer, du er vant til at oprette og bruge, og sidstnævnte er præferencer, indstillinger og gemte stater for ting som spil. Hvis du f.eks. Fjerner appdata for civilisation, vil du miste alle dine gemte spil samt tilbagekaldelsesevnen, der holder spillet konsekvent, hvor du slap af, selv efter at du har lukket appen.

Slet dokumenter fra iCloud via iOS

Fjernelse af dokumenter eller appdata fra iCloud er meget enkel:

  • Slet et dokument ved at trykke på "Rediger" og derefter trykke på den røde knap sammen med dokumentnavnet
  • Du kan også slette alle dokumenter vedrørende den pågældende app ved at trykke på den store røde "Slet alle" -knap

Eksemplet viser igen TextEdit-dokumenter, der ændres via iOS:

TextEdit er en god demonstration, at apps og dokumenter fra Mac'en er synlige ud over apps og dokumenter på en hvilken som helst iPad, iPhone eller iPod touch, så længe de bruger den samme iCloud-konto konfigureret på hver enhed. På grund af dette er det ret sandsynligt, at du vil se apps og dokumenter, der ikke er specifikt til den enhed, du bruger i øjeblikket, og hvis du nogensinde har brugt iCloud til at synkronisere dokumenter mellem Mac'er, vil der meget mere synlige her end hvad er tilgængelig via en hvilken som helst iOS-app. Hvis du sletter dokumenter fra en app, der ikke findes på din enhed, sletter den dog også dokumenterne fra den enhed, den blev oprettet på, hvilket betyder, at du nemt kan slette iCloud-dokumenter, der er lavet på en Mac fra iPhone, og omvendt. Vær opmærksom på dette, når du fjerner dokumenter og iCloud-data, da det er muligt at ved et uheld slette ting, som du måske ikke har tænkt dig.

Alt i alt er det væsentligt lettere at bruge den centrale iCloud Manager, end at fjerne iCloud-data manuelt ved at starte hver respektive app og slette derfra og gentage, indtil du er færdig. De fleste dokumenter er temmelig små, typisk i kilobytes og vil ikke være meget belastende for den samlede iCloud-lagerkapacitet. Hvis du bare forsøger at frigøre plads til en sky backup, er der bedre måder at gøre det, der vil har en langt større indvirkning.