Aktivér Single Application Mode i Mac OS X

Single Application Mode er en interessant funktion af OS X, som ofte misforstås, vi diskuterer, hvad funktionen er, hvordan den fungerer, og hvordan du aktiverer den på din Mac, kører 10, 6, 10, 7, 10, 8 eller nyere.

Hvad er Single Application Mode?

Single Application Mode er en måde at tvinge Mac OS X til kun at vise det program, der aktuelt er i brug, alle andre åbne programmer og vinduer minimeres i Dock. Hvis du vælger et andet program fra Dock, reduceres det nuværende program, og det nye valg bliver det eneste på skærmen. Jeg har hørt, at denne funktion oprindeligt var beregnet til præsentationsformål, når den viste Mac OS X, men det er faktisk en praktisk måde at undgå distraktioner og maksimere skærmrummet på mindre opløsningsdisplayer.

Sådan aktiveres enkelt applikationsfunktion i Mac OS X

Aktivering af denne funktion sker via kommandolinjen, så start Terminal og indtast derefter følgende kommandoer nøjagtigt:

defaults write com.apple.dock single-app -bool true

For at dette skal træde i kraft, skal du nu dræbe Dock:

killall Dock

Alt vil opdatere kort, så skift bare en app for at se, hvordan det virker - inaktive apps bliver skjult øjeblikkeligt og afslører kun den aktuelt aktive app i fokus.

Sluk for single-app-tilstand

Du kan omdanne enkeltprogrammet og nemt komme tilbage til flere applikationsfunktioner ved at ændre den originale kommando som følger:

defaults write com.apple.dock single-app -bool false

og igen dræber Dock:

killall Dock

Hvis du spørger mig, er denne funktion mest nyttig for dem med begrænset skærm fast ejendom eller en enkelt skærm, det er faktisk lidt ubehageligt, hvis du har to skærme på din Mac.

Opdateret den 5/2/2013 for at bekræfte Single Application Mode virker stadig i OS X 10.7 Lion, og OS X 10.8 Mountain Lion.