Forskellen mellem MDL og AGC sikringer

Sikringer fungerer inden i et elektrisk kredsløb for at overvåge mængden af ​​strømstyrke, der kører kredsløbet. Elektronik fra køretøjscomputere til stereoanlæg i hjemmet bruger forskellige typer sikringer til at beskytte udstyret. Sikringen har et metalpunkt, der smelter eller går i stykker, når det indstillede antal forstærkere overskrides. To hovedtyper af afbrydelse er MDL og AGC.

Afbryd hastighed

AGC-sikringstypen er en hurtigvirkende glasrørsikring. Ved kredsløbsoverbelastning vil sikringen næsten straks afbryde strømforbindelsen og beskytte værdifuld elektronik. I et område, hvor forstærkere svinger moderat, skal du bruge en MDL-sikringstype. MDL har en langsom afbrydningshastighed, hvilket giver mulighed for mindre og korte spring i forstærkere uden at få sikringen til at bryde.

Størrelser

MDL-sikringer er tilgængelige i forstærkervurderinger fra 1/16 til 20 ampere. AGC-sikringer har et større interval fra 1/20 ampere til 40 ampere. Sikringernes dimensioner er identiske for de forskellige størrelser.

Kompatibilitet

Du kan bruge en af ​​sikringerne i et kredsløb. Inden du vælger en AGC- eller MDL-sikring, skal du identificere de elektriske behov for din komponent (f.eks. Radio, køretøjselektronik osv.) Og ledningen. Hvis der vil være udsving i linjen, skal du vælge en MDL-sikring. Men hvis linjerne er stabile, og udstyret er meget værdifuldt, skal du bruge en AGC-sikring.