Dual Boot OS X 10.9 Mavericks og OS X 10.8

Opsætning af et dual-boot-miljø til OS X Mavericks og OS X 10.8 (eller endda 10, 7 og 10, 6, hvis du stadig kører en ældre version af Mac OS X) er let og muliggør en ny installation af Mavericks til at teste og udvikle sig med . Fordi den oprindelige OS X-installation forbliver uberørt, er det også den sikreste måde at give Mavericks en prøvekørsel, som er perfekt til at køre udviklerpræsentationerne, eller hvis du bare ikke er sikker på, at du er klar til at køre OS X 10.9 heltid endnu.

Du behøver ikke en anden harddisk til at kunne gøre dette, i stedet bruger du ubrugt plads på det eksisterende drev for at oprette en ny partition, der kører det alternative OS. Denne proces kan udfyldes fra et Mavericks boot-drev, hvis det ønskes, og ved hjælp af en sådan USB-installationsprogram har tendens til at forhindre eventuelle mulige fejl med Diskværktøjet (mere om almindelige fejl, du måske støder på nederst i denne artikel), men det er ikke nødvendigt .

Sørg for at sikkerhedskopiere Mac'en, før du ændrer partitionstabellen. Den nemmeste måde at gøre det på er at starte Time Machine med det samme, snarere end at vente på, at den planlagte backup finder sted. Lad det fuldføre før begyndelsen.

Partitionering og installation af OS X Mavericks til en Dual Boot Mac

  • Start Disk Utility, fra / Applications / Utilities /
  • Vælg harddisken fra menuen til venstre, og vælg derefter fanen "Partition"
  • Klik på knappen [+] plus for at tilføje en ny partition, størrelse den til mindst 12GB og navngiv den noget logisk, som "Mavericks" og klik derefter på "Apply"
  • Afslut Diskværktøjet, når du er færdig, og start derefter "Installer OS X 10.9" -appen fra / Programmer / mappe
  • På installationsmenuen skal du vælge den "Mavericks" -partition, du oprettede som destinationsdrev, og vælg derefter Installer (du skal muligvis klikke på "Vis alle diske" for at partitionen skal vises)

OS X Mavericks vil installere og, når de er færdige, vil starte op i 10, 9.

For at skifte opstart mellem OS X-versioner skal du genstarte Mac'en og holde nede Option-tasten, og vælg derefter hvilken partition du ønsker at starte fra. Du vil bemærke, at den oprindelige opstartsmenu ikke viser OS X-versionen, hvorfor det er vigtigt at navngive partitionerne noget ret forklarende, som "Mavericks". Du kan også ændre bootdisken ved at gå til "Startdisk" i Systemindstillinger og vælge OS X partitionen, der skal bruges. Indstillingen Preferences Panel viser OS X-versionerne for hver partition.

Hele processen skal løbe problemfri, men hvis Disk Utility kaster en fejl, vil det nok være enten "Kunne ikke afmontere disk" eller en "Partition mislykket" besked, begge skal kræve en genstart og lidt forskellige metoder til at løse og kan formindskes ved at bruge en USB-installeringsdisk i stedet for at forsøge at skille fra det aktive opstartsdrev.