Tildel et Apple-id til en Mac-brugerkonto i OS X for tilføjet fred i sindet

Mange Mac-brugere overser en funktion i OS X, der giver dem mulighed for at vedhæfte et Apple-id til deres faktiske brugerkonto, ikke kun til iCloud og App Store. Det tager kun et øjeblik at indstille, og det giver en utrolig simpel adgangskode opsving til opsætning på login og boot menuerne, så du kan genvinde adgang til din brugerkonto og filer ved blot at indtaste det tilknyttede Apple ID.

Yderligere kan Mac'er med flere brugerkonti tildele forskellige Apple ID'er til hver unik brugerkonto, eller du kan bare vælge at knytte et enkelt Apple ID til Mac. Hvis du vælger at vedhæfte et enkelt Apple ID til Mac på denne måde, skal du sørge for at forbinde det med en administrator (admin) konto i OS X, så du vil kunne få fuld systemadgang, hvis det er nødvendigt, fordi primær adgangskode er gået tabt.

Opsæt Apple ID og associer det med brugerkonti i OS X

  • Åbn Systemindstillinger, som du let kan finde i Apple-menuen
  • Vælg panelet "Brugere og grupper" og vælg din primære brugerkonto fra listen
  • Se under brugernavnet til "Apple ID" og klik på "Set" knappen
  • Indtast dit Apple-id (samme loginoplysninger som bruges til iTunes, App Store og iCloud), og klik derefter på "OK" for at bekræfte det. Brugere uden Apple ID kan også oprette en her *
  • Markér afkrydsningsfeltet "Tillad brugeren at nulstille adgangskoden ved hjælp af Apple ID" - dette er valgfrit, men anbefales stærkt

* Hvis du på en eller anden måde ikke har et Apple ID, kan du nemt indstille dig ved at klikke på knappen "Opret Apple ID". Apple ID'er er nu bundet til stort set alt fra iCloud-sikkerhedskopier og adgang til App Store-downloads og -køb til iTunes og iBookstore, så hvis du på en eller anden måde ikke har oprettet en, gør du det nu.

Denne valgfri Apple ID-baserede adgangskodeåbningsfunktion er yderst hjælpsom, og som vi nævnte, anbefales det, fordi det giver dig mulighed for at kunne nulstille en fortroet adgangskode direkte fra loginskærmen, bare ved at verificere Apple ID-detaljerne:

Dette er ekstraordinært hurtigt og ret nemt for Mac-brugere, der kører Mavericks, Mountain Lion og Lion, og det forhindrer behovet for de mere tekniske tilgange til at nulstille glemte adgangskoder (selv om de vil fortsætte med at fungere).

Dette virker i OS X Mavericks, OS X Mountain Lion og OS X Lion, det eneste krav er at have et aktivt Apple ID. Du skal naturligvis også have internetadgang for at bruge denne funktion, da det kræver kommunikation mellem Apple og Mac for at indstille ID'en og også for at få adgang til de fordele, det giver.