iPad Mini udgives i oktober?

Apple vil frigive en mindre og billigere iPad "mini" inden årets ende, ifølge en ny rapport fra Bloomberg. Citerer to personer med direkte kendskab til Apples planer, siges skærmen at være mellem 7 "og 8" diagonalt i modsætning til den 9, 7 "skærm, der findes på nuværende iPad-modeller, og enheden kunne blive annonceret i oktober.

Bloomberg foreslår, at udgivelsen af ​​den mindre iPad vil sigte mod at konkurrere direkte med nye tilbud fra Google Nexus og Microsoft Surface, og vil blive prissat på passende vis. Skærmen siges ikke at være den højopløselige retina display, der tilbydes på eksisterende nye iPads.

Venturing i spekulationens rige er det muligt, at den nye mindre iPad endog kunne erstatte iPod touch, som ikke fik en meningsfuld opdatering sidste år i iPhone 4S-arrangementet. Derudover kunne en oktober-udgave være i tråd med lanceringen af ​​den næste iPhone, hvilket antages at falde sammen med udgivelsen af ​​iOS 6 i efteråret.

Rygerne om en "iPad Mini" har eksisteret siden 2010 og er kommet fra en række kilder, herunder Reuters, Digitimes og CNet, selvom Bloombergs rapport kan betragtes som den første troværdige kilde til at sige, at enheden rent faktisk vil se markedet. Tidligere på året rapporterede Wall Street Journal, at Apple testede en sådan enhed, selvom de advarede om, at det måske aldrig ser dagens lys.

Opdatering 7/4/2012: Wall Street Journal rapporterer nu, at Apple-komponentleverandører forbereder sig på at massere producere en 7 "iPad.