Sådan fastgør du altid tom papirkurv

Du kan indstille Mac OS X til altid at tømme Papirkurven sikkert og tilføje et betydeligt sikkerhedsniveau, når du fjerner filer fra Mac'en. Dette gøres ved at justere en præferenceindstilling i Finder, og det er meget nemt at konfigurere. Her er hvad du vil gøre for at bruge denne indstilling:

Altid Sikker tom papirkurv i Mac OS X

Ved at skifte denne indstilling får Mac'en til at tømme papirkurven med et sikkert lag, der bruger multi-pass-omskrivning til at overskrive tilfældige mønstre over filen, efter at den er blevet affaldet. I lamen-termer betyder det grundlæggende, at det er umuligt at genoprette en fil, hvis den er blevet fjernet på denne måde.

  • Indtast indstillingerne for Finderindstillinger, der er tilgængelige ved enten at gå til Finder-menuen og vælge "Indstillinger" eller ved at trykke på Command + inden for hvor som helst i Mac Finder
  • Klik på fanen 'Avanceret'
  • Klik på afkrydsningsfeltet ud for "Tøm papirkurven sikkert" for at aktivere sikker sletning af filer gennem papirkurven, og luk derefter af Finder-indstillingerne

Nu bliver din papirkurven altid tømt korrekt, uanset hvordan du tømmer den. Bemærk dette gør det praktisk umuligt at gendanne data, fordi sikker fjernelse betyder, at indholdet ikke kun slettes fra drevet, men de overskrives, når de er slettet. Dybest set, hvis du sletter noget på denne måde, vil du aldrig være i stand til at få det tilbage, og heller ikke nogen data recovery ekspert.

Hvis du hellere ikke vil have papirkurven konstant sikkert tømt selv, enten fordi du gerne vil have inddrivningsindstillingen eller simpelthen fordi du finder det unødvendigt, kan du i stedet vælge at vælge selektivt at tømme Papirkurv i stedet.