Sådan finder jeg ud af min NATed IP-adresse

Alle computere, der er en del af et netværk eller en samling computere, har en unik identifikator kendt som en IP-adresse (Internet Protocol). Når du har en computer eller et antal computere derhjemme, behøver du kun have en offentlig IP-adresse til din router. Dette fungerer derefter som en gateway mellem dine computere og det offentlige internet. For at gøre de websteder, du åbner, i stand til at få deres indhold tilbage til din computer, gør routeren noget kaldet en NAT (Network Address Translation) til din IP-adresse, så den er tilgængelig for det offentlige internet. Nedenfor er metoderne til at finde både dine IP- og NAT-IP-adresser.

Hvad er min IP-adresse?

Trin 1

Åbn din computers kommandolinjegrænseflade. Arten af ​​dit operativsystem dikterer, hvordan du gør dette. I Windows skal du klikke på Start-menuen, vælge Kør (eller Søg i Windows Vista og Windows 7) og skrive "cmd" eller "kommando". (Indtast ikke citaterne.) Tryk derefter på returtasten. På en Macintosh i mappen Hjælpeprogrammer i Finder finder du Terminal.app. Dobbeltklik på dette.

Trin 2

Forespørg den IP-adresse, som din computer har. Indtast "ipconfig" på Windows-maskinen, og tryk på returtasten. På en Macintosh skal du skrive "ifconfig" og trykke på retur. Begge kommandoer returnerer meget ens resultater: du får en IP-adresse i form af fire sæt med tre tal.

Kontroller, at din IP-adresse svarer til 192.168.0.1. Det begynder næsten helt sikkert med 192.168 eller 10.0. Disse er såkaldte private IP-adresser. Hvis din IP er noget helt andet, skal du kontakte den, der har konfigureret din internet-internetrouter eller dit modem for at sikre dig, at det, du ser, er korrekt.

Hvad er min NAT?

Trin 1

Åbn din yndlingswebbrowser. Du har derefter to muligheder. Hvis du ved hvordan, skal du logge på din hjemme-internetrouter eller -modem. Dette er den enhed, der opretter forbindelse til internettet via din kabelforbindelse. Hvis du ser på grænsefladesiden eller forbindelsesindstillingssiden, undertiden kaldet WAN (Wide Area Connection), vil du se den offentlige IP-adresse. Dette er den adresse, du får "NATed" til. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du får adgang til din router eller modem, skal du fortsætte til næste trin.

Trin 2

Åbn din yndlingsbrowser, og naviger til et websted til netværksværktøjer. Der er mange af disse, og en simpel onlinesøgning efter "Internetværktøjer" fører dig til en.

Kig efter et afsnit på hjemmesiden, der fortæller dig fra hvilken IP-adresse du får adgang til webstedet. I modsat fald skal du kigge efter et direkte link til en side på deres websted, der fortæller dig de samme oplysninger. Denne IP-adresse er den, som din router eller dit modem har, og det er den, der kommer fra din internetudbyder, og er den adresse, som alle dine computere derhjemme ser ud til at være, når du surfer på nettet. Dette er din NATed IP-adresse.