Sådan bruges tamilske skrifttyper i MS Word

Elementer, du har brug for

  • Windows XP eller Vista

  • Microsoft Office 2003 eller 2007

  • Internetadgang

Microsoft Word giver fuld support til det tamilske sprog. For hurtig visningsunderstøttelse er indstillingen Universal Font indbygget som en del af Microsoft Office's International Support. For at få adgang til et bredere udvalg af skrifttyper og aktivere typesupport skal der installeres en Language Interface Pack. Mac OX-brugere skal huske på, at tamil er blevet understøttet siden version 10.4, og at der ikke kræves yderligere trin for at aktivere det i Microsoft Word 2004/2008.

Kontroller for at se, hvilke sprog der er installeret. Klik på Start-menuen efterfulgt af Alle programmer, Microsoft Office og derefter Microsoft Office-værktøjer efterfulgt af sprogindstillinger for Microsoft Office 2007. Microsoft Office 2003-brugere kan følge den samme procedure. I den dialogboks, der vises, skal du søge efter tamil på listen. Hvis det er til stede, skal du fortsætte til trin 3 for at aktivere det og indstille det som standardredigeringssprog. Hvis ikke, følg trin 2.

Download og installer Tamil Language Interface Pack til Microsoft Office 2003 eller 2007. Fra siden Language Interface Pack skal du vælge den relevante version af Tamil Pack til din version af Office. Klik på Download på downloadsiden og derefter på Installer. Når dette er afsluttet, skal du klikke på Kør for at starte installationsprocessen efter download af filen. Følg instruktionerne på skærmen for at gennemføre installationsproceduren.

Konfigurer Tamil Language Interface Pack. Klik på Start-menuen, Alle programmer, Microsoft Office, Microsoft Office-værktøjer og derefter Microsoft Office 2007 sprogindstillinger. I fanen Redigering i den dialogboks, der vises, skal du rulle gennem den tilgængelige liste over sprog og vælge tamil. Klik på knappen Tilføj for at aktivere den. For at indstille det som dit primære redigeringssprog skal du klikke på tamil efter at have tilføjet det til listen. Ændringerne træder i kraft næste gang en Office-applikation køres.

Aktivér det tamilske tastaturlayout. Klik på Start-menuen, og klik derefter på Kontrolpanel. I kontrolpanelet skal Windows XP-brugere klikke på Dato, Tid, Sprog og Regionale indstillinger. Windows Vista-brugere skal klikke på “eller andre inputmetoder” under indstillingen Ur, sprog og region. I den dialogboks, der vises, skal Windows XP-brugere vælge fanen Sprog og klikke på de to afkrydsningsfelter for at installere de nødvendige ekstra filer. Windows XP-brugere skal derefter klikke på knappen Detaljer i samme fane for at tilføje det tamilske tastaturlayout. Windows Vista-brugere kan vælge tamil på listen under fanen Generelt eller klikke på Tilføj, hvis det ikke vises på listen.

Test den nye opsætning. For at teste det nye skrifttype- og tastaturlayout skal du åbne Microsoft Word ved at klikke på Start-menuen, Alle programmer, Microsoft Office og Microsoft Word 2003/2007. Hvis du indstiller tamil som dit standard inputsprog, skal du begynde at skrive for at kontrollere, at alle trin var vellykkede. Hvis tamil ikke er standardsproget, skal du først sikre dig, at det tamilske tastaturlayout er aktiveret ved at klikke på det lille tastaturikon på proceslinjen i nederste højre hjørne af skærmen og vælge tamil. Begynd derefter at skrive for at kontrollere, at tamilske support fungerer.