Forhåndsvisning af alle tekstfiler i Quick Look med QLStephen-plugin til Mac OS X

I øjeblikket er du formentlig bekendt med Quick Look, der bruges i Mac Finder og Open / Save Dialogs for at se et øjebliks preview af enhver fil ved blot at vælge den og trykke på mellemrumstasten eller en trykbevegelse i OS X. Det virker utroligt godt at se hvad der er før du åbner det, men hvis du har forsøgt at bruge Quick Look på nogle tekstfiler, der ikke har filtypenavne, vil du bemærke, at der ikke vises noget, bortset fra et ikon og en ændringsdato, som ikke er særlig hjælpsomme eller informative.

Du kan ændre QuickLook for at vise indholdet af alle tekstfiler ved at installere det gratis QLStephen-plugin, som gør det muligt at se et eksempel på alle almindelige tekstfiler med eller uden genkendte filtypenavne, herunder alt for almindeligt README, CHANGELOG og installer filer, og endda skjulte dokumenter som ligesom .bash_profile og .history. Alt du skal gøre er at downloade plugin'et og installere det, så er det sådan:

  • Gå download QLStephen fra GitHub og pak det ud
  • Hit Command + Shift + G i Finder for at indkalde Go to Folder, og indtast stien til / Library / QuickLook / (Alternativt kan du bruge ~ / Library / QuickLook / til kun at installere plugin til den aktuelle brugerkonto)
  • Træk og slip filen QLStephen.qlgenerator i QuickLook-mappen, du skal muligvis godkende ændringen for mappen / Library / QuickLook
  • Vælg nu enhver tekstfil uden filtypenavn og tryk på mellemrumstasten for at vise den i Quick Look

Typisk Quick Look indlæser pluginet med det samme, og du får vist resultaterne, men hvis du ikke ser en forskel, kan du genindlæse Quick Look ved at vende til Terminal og indtaste følgende i kommandolinjen:

qlmanage -r

At dræbe og genstarte Finder fungerer også for at opdatere Quick Look-plugins.

Dette plugin gøres endnu mere nyttigt ved at muliggøre tekstvalg og kopiering i Quick Look-paneler, glem ikke at gøre det også, hvis du ikke har implementeret ændringen endnu ved hjælp af standardindstillinger og er interesseret i at kunne kopiere tekst ud af en hurtig se forhåndsvisning uden at lancere den i apps.

For dem, der ønsker at se indholdet af disse tekstfiler, er forskellen nat og dag. Her er hvad en sample .bash_history-fil ligner i Quick Look, før plugin'et er installeret:

Og her er den samme .bash_history-fil med QLStephen installeret, indholdet af filen nu kan ses:

Meget bedre, er det ikke?