Sådan forankres søjler i et regneark

Regneark bruges til databasefunktioner, matematiske funktioner og oprettelse af grafer eller diagrammer. Microsoft Excel er et elektronisk regnearksprogram, der bruges til at organisere, manipulere og lagre data. Dataene indtastes i en kolonne på regnearket. Kolonnerne kan være lange og mange. Brugeren kan muligvis ikke se hele regnearket på computerskærmen. At have evnen til at forankre eller låse kolonnerne på regnearket er yderst nyttigt, når man ser på en betydelig mængde data i mere end en kolonne. Når kolonnerne er forankret, forbliver de valgte kolonner, der skal forankres, på plads, og resten af ​​regnearkdataene kan rulles igennem for lettere visning.

Trin 1

Åbn Excel-programmet, og åbn det ønskede regneark, eller indtast data for at oprette et nyt regneark.

Trin 2

Vælg den eller de kolonner, der skal forblive synlige, når du ruller. For at vælge en kolonne skal du klikke på bogstavet øverst i kolonnen. Kolonnen fremhæves derefter og viser, at den er valgt.

Trin 3

Efter at have valgt en kolonne, når du bruger Excel 2007, skal du klikke på fanen visning på værktøjslinjen. Når visningsfanen er åben, skal du i Windows-gruppen klikke på pilen, der er placeret under frysepanelerne. Klik på Frys første kolonne for kun at forankre en kolonne. Klik på Frys ruder for at forankre mere end en række. For at forankre kolonner i andre versioner af Excel, såsom 2003, skal du vælge kolonnen og klikke på fanen Windows på værktøjslinjen og klikke på Frysepaneler.

Når kolonnen eller kolonnerne skal afankres, skal du klikke på Opfrisk paneler i menuen Vindue.