Sådan aktiveres en adgangskode til iPhone / iPad

Næsten alle iPhone- og iPad-brugere skal indstille en iOS-adgangskode til deres individuelle enheder. Dette tvinger alle, der forsøger at bruge enheden til at indtaste et kodeord, før de kan låse op eller få adgang til noget på enheden, og det kræver også den samme adgangskode, før enhver bruger kan foretage justeringer af bestemte systemindstillinger. Indstilling af en adgangskode til enheden er meget enkel, og medmindre en iOS-enhed aldrig efterlader hjem, arbejde eller skole eller har nogen personlige data på den, bør den betragtes som en nem, men alligevel sikker sikkerhedsspids for alle brugere at beskytte deres enheder og data.


Denne vejledning er beregnet til dem, der endnu ikke bruger adgangskoder for at beskytte deres iPhone, iPad eller iPod touch (hej mor!). Hvis du allerede bruger en adgangskode, kan du springe over den indledende indstillingsdel og gennemgå tidsrammen for adgangskoden, eller overveje at bruge nogle af de mere avancerede sikkerhedsmetoder, lige fra komplekse adgangskoder til de mere ekstreme sikkerhedsmetoder for at have obligatorisk data ødelæggelse efter flere ukorrekte forsøg er blevet foretaget.

Aktivering af låseskærmadgangskoden i iOS

Dette aktiverer adgangskoden, der vises, når en person slides for at låse op for en beskyttet iPhone eller iPad, og adgangen til adgangskoden bliver obligatorisk, inden der gives adgang til iOS-enheden.

  1. Åbn appen "Indstillinger" på din enhed og gå til "General"
  2. Vælg "Passcode Lock" og vælg derefter "Turn Password On"
  3. Indtast en firecifret adgangskode ved hjælp af nummertastaturet på skærmen, og indtast den samme adgangskode igen for at bekræfte og indstille den

Du må selvfølgelig ikke vælge et kodeord, du vil glemme, eller det er for besværligt at blive indtastet, ellers bliver du bare irriteret. Hvis du glemmer det, kan du enten gå til Apple Support for at tage sig af det for dig, eller genoprette enheden ved hjælp af en af ​​dine sikkerhedskopier for at nulstille den.

Nu, da adgangskoden er indstillet, vil du gerne justere den tid, hvor enheden er inaktiv, før den skal bruges igen.

Indstilling af en rimelig adgangskode Kræver tidsramme

Dette betyder i grunden, hvor længe en enhed er inaktiv, eller hvor længe skærmen er låst, før der kræves en adgangskode, der skal indtastes igen for at få adgang igen. Kortere tider er sikrere.

  1. Tilbage i Indstillinger> Generelt> Adgangskode Lås vælg "Kræv kodeord" mulighed
  2. Indstil den tidsramme, der passer bedst til din brug (straks, 1 minut eller 5 minutter anbefales generelt)
  3. Afslut fra indstillinger som normalt

De korteste tider er de mest sikre. Min personlige præference er at 'straks' for at forhindre uønsket brug af enheden til venstre om øjeblikkeligt, sidde et eller andet sted offentligt, eller hvis en enhed sker forkert. Da adgangskoden er påkrævet umiddelbart efter, at skærmen er låst, er der ingen bekymring for, at nogen øjeblikkeligt får adgang til personlige data eller justerer indstillingerne på enheden. 1 minut er også en rimelig sikker tidsramme, og 5 minutter nærmer sig slutningen af ​​det, jeg er behagelig at anbefale til iPhone-brugere eller dem, der bærer enheder på offentlige steder ofte. Alt ved 15 minutter eller længere (endsige 4 timers indstilling) er for meget tid til at blive betragtet som særlig sikker, men sådanne indstillinger har deres brugssager i masser af miljøer og for mange brugere. Hvis du vil have maksimal sikkerhed eller er paranoid, skal du bruge indstillingen "Omgående".

Forudsat at du brugte indstillingen 'umiddelbar', kan du nu teste det virker ved at trykke på tænd / sluk-knappen på enheden og derefter glide for at låse op som normalt. Du vil blive præsenteret med en skærm som denne:

Stærkere: Brug af komplekse adgangskoder til tilføjet iOS-sikkerhed

En anden mulighed er at skifte indstillingen for at bruge et stærkere komplekst adgangskode til ekstra sikkerhed, som tillader hele sæt af alfanumeriske tastaturkarakterer eller endda accenttegn, der skal bruges som et potentielt enhedsadgangskode.

Den komplekse adgangskode betyder, at når en bruger går for at låse op iOS-enheden, vises hele standardtastaturet snarere end det hurtige nummerpude, som er synligt med en normal adgangskode. Mens komplekse adgangskoder kan tilbyde meget større sikkerhed, kan de også være sværere at komme ind, hvilket kan gøre dem upraktiske for nogle iOS-brugere, der ønsker hurtigere adgang til deres enheder. I sidste ende er det et spørgsmål om individuelle brugerpræferencer, om man skal foretage en sikkerhed eller bekvemmelighedshandel med et standardnummer versus komplekst alfanumerisk.

Ekstremt: Sletning af data efter mislykkede adgangskodeforsøg

En anden mulighed er at bruge, hvad jeg kan lide at kalde "James Bond selvdestruktion indstilling", som bogstaveligt talt vil slette alt på enheden efter for mange mislykkede adgangskodeforsøg. Dette er en meget høj sikkerhedsfunktion, som ikke er praktisk for de fleste brugere, og anbefales ikke til glemsom personer eller iOS-brugere, der har børn, der bruger (eller prøver at bruge) deres iPhones og iPads. Uanset om du foretager regelmæssig sikkerhedskopiering af enheder, der har denne opsætning.

Glem ikke at oprette Find My iPhone som en del af iCloud. Dette giver mulighed for eksternt at låse en enhed med noget, der hedder "Lost Mode", samt at levere fysisk kortbaseret sporing af en iPhone, iPad, iPod Touch eller Mac, der er konfigureret til at bruge funktionen. Disse to funktioner kan gøre forskellen i at genvinde en tabt enhed eller ej, og i det mindste give yderligere ro i sindet. Bare overvej, hvor meget personlige oplysninger der er gemt på vores smartphones, tablets og computere, og du kan forestille dig, hvorfor hver af disse sikkerhedsforanstaltninger er en god ide.