Sådan ændres tonehøjde på en skovl

Reaper er en kraftfuld digital lydarbejdsstation (DAW) til Windows- og Mac-operativsystemer. Det kan bruges til at optage, redigere, mikse og eksportere lyd til en række forskellige formater. En af de effekter, du kan anvende på et spor, hedder Reapitch. Reapitch er et plug-in, der ændrer tonehøjden på dit lydspor, mens du giver dig flere parametre, der skal indstilles, så du har den største kontrol over dit tonehøjde.

Åbn Reaper. Optag et nyt spor eller indsæt et tidligere optaget lydspor ved at vælge "File" og derefter "Import".

Klik på ikonet "fx" på dit spor. Dette vil være en lille grå boks placeret til venstre for lydsporet. Dette åbner vinduet "Effekter".

Vælg "Cockos" fra listen over effekter i venstre side af vinduet. I vinduet til højre skal du vælge "Reapitch". Dette åbner Reapitch-effektvinduet.

Marker afkrydsningsfeltet "Aktiveret", hvis det ikke allerede er markeret. Brug "shift" -knappen til at skifte tonehøjde på dit lydspor. Du kan skifte halvtoner eller cent. En halvtone svarer til et musikalsk halvtrin. Hundrede cent svarer til en halvtone og skal bruges til fin kontrol over dit tonehøjde.

Brug skyderne "Våd" og "Tør" til at angive, hvor meget af effekten du vil blande i. Den "Våde" fader styrer det tonehøjde forskudte signal, mens "Tør" fader styrer det originale signal. Hvis du gerne vil skifte tonehøjde på lydsporet helt, skal du sætte skyderen Våd til "0" og tørskyderen til "100".

Tips

Prøv at blande noget af det tørre signal til dit tonehøjdeændring for at skabe en mere tæt lyd