Sådan laver du et RPG i Game Maker

Oprettelsen af ​​et RPG eller ethvert computerspil kan være en hård, men ekstremt givende proces. Store softwarevirksomheder kan bruge måneder eller år på et enkelt spil, så det er ikke en lille opgave at lave en selv - selv en forenklet. Det færdige produkt kan dog gøre timerne med planlægning og dage eller uger med programmering værd hvert sekund. Ikke kun vil du oprette noget, som du kan dele med venner og familie, men selvdrevne projekter er også en fantastisk måde at få erfaring og dygtighed for uerfarne programmører. Spilindustrien accepterer selvreklame, og det at være producent af et indiespil ser godt ud på et CV.

Forberedelse og planlægning

Planlæg dit spil indefra og ude, før du overvejer at starte Game Maker. Der er ikke sådan noget som programmering på farten, især ikke i denne type applikationer. Du bliver nødt til omhyggeligt og i detaljer at planlægge din historie, indstillinger, byer, figurer, monstre, evner og nivelleringssystem. Tegn karakterskitser, design fangehuller og skriv scripts, indtil du i det væsentlige har hele dit spil på papir. Tilføjelse og ændringer vil være mulige, men du skal prøve at holde dem minimale, når du starter programmeringen.

Begynd at lave dit kunstværk. Du kan vælge at oprette dine billeder i selve Game Maker, men det ville sandsynligvis være lettere at bruge et billedredigeringsprogram. For 8-bit stil sprites fungerer MS Paint fint, men hvilket program du bruger afhænger af dine præferencer og spilstil. Sørg for at holde alle dine sprites organiserede, når du opretter dem, så du nemt kan finde dem. Husk at du enten kan gengive dine indstillinger som et stort billede og tilføje usynlige vægge og objekter i Game Maker, eller du kan tegne individuelle fliser og gøre disse til objekter senere.

Download og installer Game Maker, og opret dit nye spilprojekt. Gem dette projekt et sted, og begynd at inkorporere dine sprites og hold dem organiseret. Når alle dine sprites er i Game Maker, er du klar til at begynde at bygge.

Opbygning af RPG

Konverter dine sprites til objekter og tilføj den relevante programmering til dem. Hvis du har planlagt i overensstemmelse hermed, kan du gøre alt i et trin, eller du kan tilføje objekter, når du har brug for dem. Nogle programmeringsudfordringer, du bliver nødt til at overvinde, vil omfatte: en oplevelsestæller med faldende afkast for alt for lette eller for hårde møder, flag for at lære nye evner og algoritmer til statforøgelser; flag for at forhindre karakteren i at bevæge sig under cut-scenes og dialog; et gemmesystem eller automatisk lagring.

Dette vil være den mest frustrerende og vanskelige del af din oplevelse, endnu mere end at tilføje sprites, da du konstant bliver nødt til at rette fejl og justere adfærd.

At bygge "værelserne". Værelser er spilskærme som brugt af Game Maker, såsom indersiden af ​​et hus, et fangehul eller kampskærmen. Hvert værelse bliver nødt til at omfatte forskellige objekter, såsom overgange til andre rum, den spilbare karakter og andre ikke-spiller-tegn. Hvis du vælger at tegne dine baggrundsbilleder som komplette billeder, bliver du nødt til at bruge usynlige vægge til at gøre bestemte områder "uovervindelige", da du ikke vil være i stand til at gøre forskellige terrænstykker til forskellige objekter. Hvis du tegner individuelle fliser, kan du gøre nogle af dem solide, og andre ikke som nødvendigt. Sørg for at teste hvert værelse grundigt.

Test dit spil fra start til slut. Udforsk hvert værelse omhyggeligt og se efter spilbrudende huller eller mangler. Sørg for, at samtaler fungerer som forventet, at kampe spiller korrekt, og at nivelleringssystemet er i perfekt funktionsdygtig stand. Når du foretager ændringer i objekter, skal du være opmærksom på, at andre fejl kan komme op som et resultat. Brug dine venner og familiemedlemmer til at prøve at bryde dit spil, og når de gør det, skal du rette det. Husk, at hvis du gør dette for dig selv, har du ikke et budget eller en tidsplan, og det er værd at tage sig tid til at løse eventuelle problemer. Mange gode spil har mislykkedes på grund af dårlig, hastet test.

Distribuer dit spil. Send det online, send det til dine venner og promover dig selv så meget som muligt. Hvis du forsøger at tjene penge, vil en simpel meddelelse "Overvej at donere, hvis du nød dette spil" med dine PayPal-oplysninger hjælpe. Mange mennesker vil støtte et spil, de nyder, enten monetært eller på andre måder, især hvis deres støtte kan påvirke en efterfølger.

Tips

Brug andre RPG'er er reference, når du kommer med dine matematiske algoritmer, såsom dem til nivellering og plyndring.

Du kan bruge usynlige objekter som controllere og flag. Du skal blot oprette et objekt uden sprite og placere det i et rum, og du kan bruge det til odds og ender, såsom at kontrollere andet parts medlemsstatistik, mens du bytter dem.