Sådan opbygges din egen Sip-server

Elementer, du har brug for

  • Linux

  • Bredbåndsnetværksrouter

  • CD / DVD-brænderdrev

  • Tom cd

  • IP-telefoner eller telefonsoftware til lokale netværkscomputere

Voice over Internet Protocol-telefonsystemer bruger Session Initiation Protocol eller SIP til at styre routing af stemmeforbindelser, når de opretter forbindelse til et bredbåndstelefonnetværk. Når du opretter din egen PBX- eller VoIP-server, skal du konfigurere SIP-indstillingerne korrekt for at oprette forbindelse til et tjenesteudbyders netværk og forhandle opkald med andre VoIP- eller fasttelefonsystemer. SIP-indstillinger giver dig mulighed for at bruge hardware- eller software-IP-telefoner med dit VoIP-system og sikre, at alle telefoner opretter forbindelse til netværket på samme måde. Konfiguration af telefoner og systemer til brug med SIP var tidligere en kedelig proces, men moderne VoIP PBX-software gør opgaven meget lettere og ligetil.

Installer Linux på en dedikeret servercomputer. Forbind serveren til en bredbåndsrouter for at få adgang til Internettet. Download og installer en gratis PBX / SIP / VoIP-serverapplikation (se Ressourcer). De fleste VoIP-serverapplikationer kommer som billedfiler, som du skal brænde på en CD eller DVD.

Åbn CD / DVD-redigerings- / brændingsprogrammet på Linux-computeren. Brænd VoIP-serverens billedfil til en tom cd eller dvd.

Start installationsværktøjet på den nye CD eller DVD. Vent på, at installationsguiden vises på skærmen. Følg installationsguiden for at installere VoIP-serversoftwaren. Genstart computeren, hvis du bliver bedt om det.

Abonner på en konto hos en VoIP-tjenesteudbyder, der giver dig mulighed for at bruge dine egne hardware-IP-telefoner eller softwaretelefonapplikationer. VoIP-udbydere som VoIP.ms, Broadvoice og Teliax har planer for enkeltpersoner eller VoIP-netværk på små kontorer, der giver dig mulighed for at bruge open source-software til at få adgang til tjenesteudbyderens VoIP-gateway (se Ressourcer).

Udskriv dine kontooplysninger, herunder dit tildelte telefonnummer, IP-adresse til VoIP-gateway, brugernavn, adgangskode og godkendelseskode.

Start SIP / VoIP-serversoftwaren på Linux-computeren. Klik på "VoIP-indstillinger" eller "Forbindelsesindstillinger" i menuen eller værktøjslinjen. Indtast dine VoIP-kontooplysninger, dit telefonnummer, kontonavn og adgangskode.

Indtast godkendelseskoden i feltet "Fastgør" eller "Kode", og gem kontokonfigurationsindstillingerne. Indtast den tildelte IP-adresse til VoIP-gateway i det tilsvarende felt.

Klik på menupunktet "IP-indstillinger" eller "Internetindstillinger". Skriv IP-adressen, der vises i feltet "Server-IP-adresse", ned.

Tilslut de medfølgende RJ-45 LAN-netværkskabler til IP-telefoner og bredbåndsrouter. Eventuelt skal du downloade og installere software-IP-telefonapplikationer til brug sammen med VoIP-udbyderens netværk.

Konfigurer IP-telefoner eller softphonesoftware med SIP-oplysningerne til den lokale VoIP-server. Indtast IP-adresseoplysningerne for den lokale SIP-server i formatet "192.168.0.1".

Genstart den nye SIP / VoIP-servercomputer. Start VoIP-serversoftwaren. Vent til serversoftwaren opretter forbindelse til VoIP-tjenesteudbyderen og opretter en forbindelse.

Brug hardware-IP-telefoner eller telefonsoftware til at foretage og modtage opkald ved hjælp af den nye VoIP-server og tjenesteudbyderens gateway.

Tips

Sørg for, at Linux VoIP-servercomputeren bruger en statisk IP-adresse og ikke en dynamisk adresse, der er tildelt den af ​​bredbåndsrouteren.

Se brugervejledningen til SIP / VoIP-serverapplikationen for information om, hvordan du opsætter afdelinger og udvidelser eller dirigerer opkald til forskellige computere eller IP-telefoner på netværket.