Hvad er definitionen af ​​vektorgrafik?

I vektorgrafik bruges figurer, linjer, kurver og punkter til at repræsentere eller skabe et billede i computergrafik. Oprettelse af vektorgrafik i dagens miljø svarer til at lære at bruge et tekstbehandlingsprogram. Linjerne og punkterne i vektorgrafik giver stor fleksibilitet, hvor man kan designe.

Identifikation

Til vektorgrafik gemmes linjer, farver, kurver eller andre geometriske former og attributter i form af primitiver. Så hver gang et billede konstrueres, bruger det disse primitiver. Dette giver konstruktionen en dynamisk karakter. Billedet kan konstrueres forskelligt hver gang afhængigt af størrelse, skærm og opløsning. Da billedet oprettes efter behov, tilpasset hver gang, vises det altid som forventet uden nogen forringelse af kvaliteten. Et vektorbillede tilpasser sig efter miljøet.

Betydning

I rastergrafik består et billede af pixels. Pixel er simpelthen en kort form for billedelementer. Billedelementer er små prikker, hvorfra et billede er lavet. Jo større tætheden af ​​prikkerne er, jo bedre er billedkvaliteten. Så når sådanne billeder forstørres, giver de et kornet udseende. Når de forstørres ud over et punkt, bliver de slørede. Kvaliteten forringes med positiv skalering eller en forøgelse af billedets størrelse. Billederne ændres også, når skærmopløsningen ændres. Dette er tilfældet med bitmapbilleder. Disse billeder kræver også mere hukommelse for at gemme billederne, og filerne er større.

Overvejelser

En fordel ved at bruge vektorgrafik er, at vektorbaserede billeder kan skaleres uendeligt uden nedbrydning. Der er absolut intet tab af klarhed, selvom billedet er lavet 1.000 gange større eller mindre. Dette skyldes, at rastergrafikbilleder er baseret på pixels, men vektorgrafik ikke. Vektorgrafik består af matematiske ligninger, der tilpasser sig til billedets størrelse.

Fungere

Både til oprettelse og redigering af vektorgrafikbilleder er der brug for vektorgrafiktegningssoftware. Mindre ændringer i de matematiske formler udføres for at foretage ændringer i billedet. Strækning, vridning og farveændringer kan let udføres af brugeren. Den grafiske brugergrænseflade til denne software er meget intuitiv. Størrelsen på vektorbilledet afhænger af skærmopløsningen, som billedet skal genereres til.

Advarsel

En ulempe ved vektorgrafikken er, at den muligvis ikke understøttes på nogle systemer. Også noget system understøtter muligvis ikke vektorgrafikken, der oprindeligt blev genereret fra en anden computer. Med andre ord kan vektorgrafik genereret fra forskellige computere være uforenelig. For at overvinde denne situation kan en vektorgrafik også let konverteres til et bitmapbillede, selvom det ikke er enkelt at vende om. Når det er konverteret, mister det naturligvis det grafiske billede sine fordele og er ikke meget skalerbart som før. Det vil ligesom ethvert andet bitmapbillede.

Misforståelser

Tidligere har mange mennesker tænkt på eller betragtet vektorgrafik eller geometrisk grafik som noget af den kedelige side. Delvist på grund af teknologiske fremskridt er der nu nogle fantastiske programmer tilgængelige, hvor spændende og usædvanlig grafik kan oprettes.