Sådan returneres en bærbar computer til HP til reparation

Hvis din HP bærbare computer ikke fungerer eller ikke fungerer korrekt, og du har gjort alt, hvad du kan gøre for at løse problemet selv, skal du reparere den bærbare computer af en professionel.

Bærbare computere er ikke altid nemme at foretage fejlfinding og reparation. Derfor skal du sende den bærbare computer tilbage til HP, så en certificeret tekniker kan reparere din computer. Det er ikke svært at sende computeren tilbage til HP, og du bør virkelig lade virksomheden reparere din bærbare computer, især hvis computeren stadig er dækket af garantien.

Trin 1

Kontakt HPs kundeservice ved at ringe til dem på 800-474-6836, hvis du er hjemmebruger, og 800-334-5144, hvis du er forretningskunde. Alternativt kan du kontakte HPs kundeservice på deres kundeservicewebsted.

Trin 2

Diskuter det problem, du har med HP-bærbar computer med den tekniske supportagent, der hjælper dig. Den tekniske supportagent vil forsøge at hjælpe dig med at løse problemet. Hvis agenten ikke kan hjælpe dig med at løse problemet med din computer, planlægger han en reparation af computeren og sørger for, at den bærbare computer hentes.

Trin 3

Sikkerhedskopier dataene på din bærbare computer, hvis det er muligt, inden du sender computeren tilbage til HP.

Trin 4

Pak den bærbare computer i mindst 3 tommer skumemballagemateriale eller "peanuts" for at sikre, at den bærbare computer er tilstrækkeligt beskyttet mod dråber eller stød under transporten. Hvis den bærbare computer ikke er ordentligt pakket, kan HP betragte enhver skade på den bærbare computer under forsendelse som dit ansvar. Hvis dette sker, skal du betale for reparationen af ​​den bærbare computer, fordi HP annullerer garantien på din bærbare computer.

Trin 5

Vent til den HP-udpegede kurér kommer til dit hjem eller kontor og henter den defekte bærbare computer. HP bruger certificerede kurerer såsom Federal Express og UPS til at afhente og levere computere, der er sendt til reparationsservice. Kureren skal ankomme til dit hus inden for en eller to dage efter du har kontaktet HPs kundeservice. Giv føreren den bærbare computer og få en kvittering for den.

Vent fem til ti dage, før reparationen er afsluttet. Du kan kontrollere status for reparationen ved at besøge HPs kundeservicewebsted og klikke på "Kontroller reparationsordre" i afsnittet "Opdag mere" på hovedsiden.