Se Disk Brug, CPU og Load Gennemsnit via Command Line

Her er et godt trick, hvis du er nødt til løbende at observere din Macs systemforbrug, inklusive diskbrug, CPU og load average. Det store ved dette iostat-trick er, at det opdateres konstant, hvilket giver mulighed for realtidsovervågning af systemets ydeevne, hvilket kan være yderst nyttigt til ydeevneprøvning og sporing af forskellige processer eller aktiviteter, der er ressource tung.


Hemmeligheden er at vedhæfte dette w1-flag til kommandoen iostat, du får en konstant strøm af opdateret belastningsinformation:

iostat -w1

Derefter får du en løbende opdateret strøm af din harddiskbrug, CPU opdelt i bruger / system / tomgang, og dine Mac'er indlæser gennemsnit:

iostat fortsætter med at køre i denne tilstand, indtil du stopper det med Control + C for at stoppe det. Du kan også bare køre iostat på egen hånd, og det vil spytte et enkelt udseende på systemstatistikken, eller du kan bare bruge øverste kommando til lignende effekt.

Hvis det ikke er dine ting, der går rundt i kommandolinjen, kan du få det meste af denne information fra aktivitetsovervågningen, som fungerer som en task manager af sorter for Mac OS X, men også oplysninger om systembrug.

Forresten fungerer dette i Mac OS X og Linux, så det er især nyttigt for brugere, der spænder over Unix-platforme, at kende tricks som dette.