Bestem, hvorfor din Mac vågner op fra søvn

Har du nogensinde sat din Mac til at sove, kun for at finde den vågen tilsyneladende på egen hånd, når du vender tilbage til maskinen? Jeg har kørt ind i dette mysterium af en tilfældigt vækkende Mac et par gange, og med nogle få terminalkommandoer kan du hjælpe med at spore, hvad der forårsagede din Mac til at vågne fra søvn.

Ved, at der er mange grunde til, at dette kan ske, nogle gange er det en hardwarehændelse, der får Mac til at vågne fra søvn, nogle gange er det software, og nogle gange er det noget andet. Denne vejledning hjælper med at bestemme årsagen til Mac, iMac, MacBook Air, Pro, osv., Der vågner fra en sovende tilstand. Ja det er lidt teknisk og bruger kommandolinjen i OS X til at gennemgå systemlogfiler, og du skal derefter sammenligne en kode med flere tegn 'wake reason' -koden til en liste vist nedenfor, der angiver, hvad den egentlige søvnårsag er. Lad os komme igang.

Sådan finder du ud af, hvorfor en Mac vågner fra søvn

Start Terminal, der findes i / Applications / Utilities / og skriv følgende på kommandolinjen nøjagtigt:

syslog |grep -i "Wake reason"

Hit retur og du vil så se en rapport fra systemlogfilerne i OS X, der ser ud som om følgende:

Sat Jul 10 08:49:33 MacBookPro kernel[0] : Wake reason = OHC1
Sat Jul 10 17:21:57 MacBookPro kernel[0] : Wake reason = PWRB
Sun Jul 11 08:34:20 MacBookPro kernel[0] : Wake reason = EHC2
Sun Jul 16 18:25:28 MacBookPro kernel[0] : Wake reason = OHC1

Nu skal du kigge på koden ud for "Wake reason =" -teksten, det er det, der skal hjælpe dig med at fortælle dig, hvorfor computeren er væk fra søvn. Så hvad betyder disse kølvandetidskoder?

Wake Reason Codes & Hvad de betyder i Mac OS X

Vi beskriver hver kerne debug wake reason code og hvad den vedrører, hvilket fører dig til, hvad der forårsager maskinen til at vågne op.

  • OHC: står for Open Host Controller, er normalt USB eller Firewire. Hvis du ser OHC1 eller OHC2, er det næsten helt sikkert et eksternt USB-tastatur eller en mus, der har vågnet maskinen.
  • EHC : står for Enhanced Host Controller, er en anden USB-grænseflade, men kan også være trådløse enheder og Bluetooth, da de også er på USB-bussen på en Mac.
  • USB : En USB-enhed vågnede maskinen op
  • LID0 : Dette er bogstaveligt talt låget på din MacBook eller MacBook Pro, når du åbner låget, vågner maskinen fra søvn.
  • PWRB : PWRB står for Power Button, som er den fysiske strømknap på din Mac
  • RTC : Realtidsklokalarm er normalt fra efterspørgselsydelser, som når du planlægger at sove og vågne på en Mac via energibesparende kontrolpanel. Det kan også være fra launchd indstilling, brugerprogrammer, sikkerhedskopier og andre planlagte arrangementer.

Der kan være nogle andre koder (som PCI, GEGE osv.), Men ovenstående er dem, som de fleste mennesker vil støde på i systemlogfilerne. Når du har fundet ud af disse koder, kan du virkelig indsnævre, hvad der får din Mac til at vågne op fra søvn tilsyneladende tilfældigt.

Bemærk: Du kan også overvåge Wake Reason-koderne ved at se på konsollen, hvis du ikke er fortrolig med kommandolinjen. Men i min erfaring er konsollen langsommere at søge og bruge end terminalen. Dette skyldes normalt, at standardstrengssammenligningssøgningen i konsollen vil se igennem alle dine system- og applikationslogfiler, herunder dem fra tredjepart.

Tak til Matt for at give dette fantastiske tip!