Funktioner ved mobil IP

Mobile Internet Protocol (Mobile IP) blev oprettet for at give bedre mobilforbindelse uden at afbryde computere, der allerede er forbundet til et netværk. Da mobile enheder blev introduceret, var der ingen netværksteknologi på plads til, at disse enheder kunne oprette forbindelse til Internettet. Mobil IP oprettede en ny delmængde af IP-forbindelse, der fungerede inden for det allerede etablerede system, hvilket forhindrer netværksingeniører i at skulle skrotte og genopfinde den måde, internetforbindelse fungerer på.

Roaming-forbindelse

Mobil IP giver mobile enheder mulighed for at oprette forbindelse til internettet, når de ikke er på deres hjemmenetværk. Dette lader bærbare computere oprette forbindelse til hotspots, og det lader telefoner oprette forbindelse via 3G og andre internetnetværkskilder. En IP-adresse lader et netværk vide, hvor de skal sende og modtage oplysninger fra på et netværk. Mobil IP bruger en adresse, der refererer til sit hjemmenetværk, mens den finder en placering på det nye netværk. Dette forhindrer mobil IP i at banke andre computere ud af et netværk, fordi hver computer kommer fra et unikt netværk og har et unikt nummer.

Kompatibilitet

Mobil IP er kompatibel med de fleste netværk, der tilbyder internettet. Dette inkluderer 3G-netværk, der bruges til mobil-tv; Internet-hotspots fundet i caféer, lufthavne og boghandlere; og alle hjemmenetværksenheder. Tidlige forsøg på mobil IP fungerer kun med bestemte routere eller bestemte typer netværk. Mobil IP i dag har ingen specielle krav, fordi systemet er universelt og passer inden for den oprindelige IP-infrastruktur.

Tunnel og omvendt tunneling

Metoden, hvormed mobil IP modtager information fra et netværk kaldes tunneling. Et netværk kan ikke sende oplysninger direkte til en mobil IP-enhed. For at få disse oplysninger skal den mobile enhed oprette en IP-adresse inden for sin nye IP-adresse. Dette gør det muligt for netværket at sende information til IP-adressen gennem “tunnelen” på de to nye IP'er. Firewalls og routere kan undertiden blokere tunneling ved at aktivere det, der kaldes indtrængningsfiltrering. Mobil IP kan også bruge processen med omvendt tunneling, hvilket er en lignende proces, der vender informationsstrømmen for at opnå det samme resultat som tunneling.

Trådløs

Den største funktion ved Mobile IP er, at der ikke er behov for ledninger til at fuldføre netværksforbindelsen. Standard-IP krævede, at netværk blev forbundet med en telefonlinje eller et Ethernet-kabel. Med Mobile IP finder enheden automatisk netværket og forsøger at oprette en forbindelse. Nogle mobile kompatible enheder som bærbare computere har mulighed for at oprette forbindelse ved hjælp af Mobile IP eller ved hjælp af standard IP med et Ethernet- eller telefonkabel.