Tip til pladespillermåtter

Pladespillemåtter dukkede først op på pladerne med tidlige grammofoner. De startede som fløjlpuder, men blev hurtigt udskiftet med gummi, da det ikke samler støv og er let at rengøre. Over tid er musikelskere blevet mere opmærksomme på vigtigheden af ​​pladespillermåtter. De understøtter plader og forhindrer dem i at glide, beskytter optegnelser mod ridser og dæmper vibrationer for at forbedre lydkvaliteten.

Brug det som en Slipmat

Audiofiler og DJ'er har holdt poster i live. DJ'er bruger dem, fordi det er let at få forskellige lyde ved at dreje eller holde en disk. Du kan ikke gøre dette med en standard gummimåtte, fordi den er designet til at gribe fatet og optage. Med en glidemåtte kan du holde optegnelser stille, mens dit tallerken fortsætter med at dreje nedenunder. Du kan endda skubbe plader frem og tilbage for at få en ridse hip-hop lyd. Filtmåtter er perfekte til dette formål. Udskift bare din gummimåtte med en filt, så er du klar til at gå.

Gendan eller udskift det

Hvis du er en lydfil, ved du, at en løs måtte, der ikke ligger fladt, er en dårlig ting. Selvom dette ikke er dit problem, har du muligvis en måtte, der er plettet eller ridset. Hvis du har limet måtten fast på dit fad, og den løsner sig, kan du trække den af ​​og bruge acetone eller lak fortynder til at fjerne resterende lim fra fadet. Efter en let pladeslibning (springe kanten over) børstes gummicement eller spray 3M Trim Lim på den ene side af måtten og toppen af ​​dit fad og lad dem sidde i 15 minutter. Når du omhyggeligt udskifter og glatter din måtte ud, bliver den god som ny.

Lav din egen

En god måtte kan virkelig forbedre lydkvaliteten, og nogle gange er du nødt til at lave det selv for de bedste resultater. En måde at gøre dette på er ved at kombinere et selvklæbende tjæreark (som det, der bruges til at absorbere vibrationer i bilkarosserierne) med et ark selvklæbende kork. Lim forsigtigt arkene sammen, og sørg for at udglatte luftlommer og rynker. Brug nu din gamle mått som en skabelon, og spor dens omrids på de ark, du lige har limet. Du skal bruge en højpræcisionsskærer (Stanley er en god) til at skære din mat ud, og den skal være perfekt rund med spindelhullet i det nøjagtige centrum. Prøv at skære spindelhullet, så det bare passer til spindlen (ikke løs). Hvis du har en støjende pladespiller, vil du blive forbløffet over forbedringen.

Vend det om

Hvis du har en filtmåtte, kan du prøve at vende den om. Følte lyder ofte bedre med den ene side op end den anden. Det tager kun et øjeblik at kontrollere, og det kan virkelig gøre en forskel. Hvis den ene side lyder bedre, skal du markere den med blæk, så du ikke glemmer at lade den være.

Rengør det

Enhver måtte kan samle støv op og overføre det til dine optegnelser. For at minimere problemet skal du holde låget på din pladespiller lukket, når du ikke håndterer poster. Du kan også vaske en gummimåtte i vasken med et mildt rengøringsmiddel og lade det lufttørre, inden du sætter det tilbage. Hvis du har en filtmåtte, skal du prøve at rengøre den med børstefastgørelsen på dit vakuum.

Reducer statisk elektricitet

Statisk elektricitet øger dine plades popper, flåter og baggrundsstøj, men der er en let løsning. Få et tørretumbler fra vaskerummet, fjern din pladespillermåtte, og centrer arket på din spindel. Udskift nu din måtte, så får du mindre statisk, indtil arket når sin opbevaringskapacitet.