Hvad er filtypenavnet Bdm?

Når du vover dig ind i filerne på din computer, finder du utallige navne, mange med udvidelser, som du muligvis ikke genkender. Hvis du bruger din computer til at dele eller oprette videoer, kan du støde på filer med filtypen .bdm og spekulerer på, hvad de er.

Betydning

En fil med filtypen .bdm er en diskinformationsfil oprettet af AVCHD videooptagelser. AVCHD er et akronym for Advanced Video Coding High Definition, en codec, der bruges til at erhverve og vise billeder i høj opløsning i høj kvalitet.

Indhold og placering

En .bdm-fil indeholder oplysninger om filindholdet i et bestemt bibliotek. Du vil normalt se .bdm-filer med navnet index.bdm eller movieobj.bdm, og du finder dem ofte i AVCHD / BDMV-biblioteket på en medielagringsenhed.

Tilknyttede programmer

Et antal programmer åbner filer med en .bdm-udvidelse, herunder Roxio Creator 2010 og Nero Vision Xtra. På en Mac kan Roxio Toast 10 Titanium åbne disse filer.

Betragtning

Filer med .bdm-udvidelsen findes normalt på sådanne ikke-disk-optagemedier som harddiske og hukommelsessticks. På optiske diskmedier har disse filer dog normalt en .bdmv-udvidelse.