iOS 10 Debuts med nye funktioner, Release Date Set for Fall

IOS 10 er blevet annonceret i, hvad Apple siger er den største opdatering til iPhone og iPad nogensinde. Med mange nye funktioner og forbedringer, herunder en opdateret låseskærm, redesignet kontrolcenter, klogere fotofunktioner, større forbedringer af Siri og forbedringer til Maps, er der meget at byde på.


Her er et hurtigt overblik over nogle af de nye funktioner og ændringer, der er tilgængelige i iOS 10.

De fleste umiddelbart bemærkelsesværdige ændres til iOS 10 låseskærmen, som er blevet omdesignet og indeholder nu rige meddelelser og widgets, der bare er et strejf væk på låseskærmen. I det væsentlige betyder det, at du kan få ting som dine kalenderdata og vejr uden at skulle låse din iPhone op. Der er også hurtigere kameraadgang fra låseskærmen.

Store udvidelser til 3D Touch er også inkluderet, med betydeligt flere data og forhåndsvisninger tilgængelige fra 3D Touch-visningen.

Billeder kan nu grupperes sammen på mennesker, placering, objekter og scener ved hjælp af genkendelse af genstande for at bestemme personer og steder. Der er også en ny Memories-funktion i Fotos, der bruger algoritmer til at genoprette billeder fra tidligere begivenheder, emner og også vise mindeværdige billeder af mennesker, og det kan endda præsentere de tidligere minder som små øjeblikkelige videoer eller diasshows for at gå igennem arrangementet.

Siri åbnes også for udviklere, som for den gennemsnitlige bruger betyder, at mange af dine andre apps får Siri-support og giver Siri mulighed for at interagere med tredjeparts applikationer. Siri bliver også meget klogere med Quick Type-tastaturet, med forbedret kontekstuel genkendelse, som gør det muligt at forudfylde ting som nye aftaler eller tilbyde e-mail-adresse og kontaktoplysninger som svar på brugerbeskeder.

Kortene forbedres også med trafikgenkendelse, som vil tilbyde alternative ruter til steder afhængigt af trafik i en region.

Music-appen er også blevet redesignet for yderligere at understrege et brugers musikbibliotek og Apple Music-abonnementstjenesten, hvilket gør det nemmere at bruge. Tekst kommer også til Music-appen, hvis du vil afklare en sang eller synge sammen med din egen karaoke.

Meddelelsen appen får også mange forbedringer, herunder bobleeffekter med en sløret usynlig blækfunktion, som giver dig mulighed for at skjule en besked, indtil nogen svømmer på den. Der er nogle store emoji-forbedringer, forhåndsvisningslinks, forbedret fotosending og skitser og håndskrift.

iOS 10 vil blive frigivet i efteråret sammen med macOS Sierra, watchOS 3 og tvOS 10. En udvikler beta er tilgængelig med det samme, mens en offentlig beta vil være tilgængelig i juli.

Apple har lavet en forhåndsvisningsside her for dem, der er interesseret i at lære mere om iOS 10 og har oprettet følgende video for at demonstrere nogle af iOS 10-funktionerne: