Sådan konverteres kassettebånd til digital

Elementer, du har brug for

  • Lydkabel

  • Software til lydoptagelse

Konvertering af kassettebånd til digitale lydfiler er en måde at overføre analoge lyde, der er optaget på et bånd, til et digitalt format, såsom MP3. Processen indebærer at tilslutte en kassettebåndafspiller direkte til en computers lydkort. Båndet fanges derefter som et digitalt format ved hjælp af speciel optagesoftware.

Sæt et lydkabel i kassettebåndafspillerens line-out-stik, undertiden også kaldet et hovedtelefonstik. Dette er normalt enten et 1/4 "phono-stik eller 1/8" hovedtelefonstik. Sæt den anden ende af lydkablet i computerens line-in-stik.

Download og installer et gratis lydoptagelsesprogram som Audacity, Wavosaur eller Kristal Audio Engine. Kør optageprogrammet, og sørg for, at inputtypen er indstillet til "Line in" ved at vælge "Preferences" i menuen Edit. Brug "Device" -vælgeren til at vælge "Line in" som input. Klik på "OK".

Klik på den store røde optageknap i hovedprogramvinduet for at begynde at optage en ny lydfil. Tryk på "Afspil" -knappen på kassettebåndoptageren for at begynde at afspille båndet i computeren.

Lad båndet spille i sin helhed, når softwaren registrerer input. Tryk på "Stop" -knappen i optagesoftwareprogrammet, når båndet er afsluttet.

Klik på "File" og "Export as WAV" for at gemme optagelsen som en digital fil på computeren. Vælg en destinationssti, og indtast et filnavn, og klik derefter på "Eksporter" for at gemme filen.

Tips

Optag et kort testklip for at sikre, at lydniveauerne er indstillet korrekt. Klik på den grønne trekantede "Afspil" -knap efter optagelse af et lille afsnit for at afspille lyden. Hvis lyden på computerens optagelse er for høj eller har meget statisk, skal du blot skrue ned for lydstyrken på kassettebåndet.