Sådan kopieres musik fra cd til computer

Elementer, du har brug for

  • CD'er

  • Computer

  • MP3 / WMA / AAC-bibliotekssoftware (iTunes, Windows Media Player, Audacity) eller rippesoftware

Du kan måske finde ud af, at du til sidst vil have et stort musikbibliotek på din computer. Du kan blive træt af at genindlæse den samme cd gang på gang, så overvej at konvertere dem til MP3'er eller et lignende format til langvarig lagring på din computer. Kopiering af cd-musik til din computer er en relativt nem proces. Sørg for, at du kun laver kopier til personlig brug og ikke krænker nogen lov om ophavsret.

Kopiering direkte

Læg cd'en i computerens cd-drev.

Åbn Finder (på en Mac) eller mappen Denne computer (på en pc). Find cd-drevet, når disken indlæses.

Dobbeltklik på cd-drevet. Dette skal åbne et nyt vindue, der viser dig en liste over filer, normalt noget som "Audio Track 1.WAV (eller AIF) .... Audio Track 2.WAV ..."

På dit skrivebord eller i dit musikmediebibliotek skal du oprette en ny mappe og trække alle lydfiler fra cd'en til den nye mappe. Dette skaber en kopiering af cd'en i den højeste kvalitet på din harddisk, men kræver også mest plads. En typisk lyd-cd indeholder mellem 400 og 700 megabyte lyddata.

MP3 / AAC / WMA Rip-metode

Åbn din computers musikbiblioteksoftware (iTunes, Windows Media Player).

Indsæt musik-cd'en i cd-drevet.

Vent til disken er isat. Hvis du har internetadgang, skal musikbibliotekssoftwaren automatisk oprette forbindelse til Internet CDDB (Compact Disc Database) og downloade al information om kunstner, sang og album. Hvis det ikke gør dette, skal du muligvis indtaste navnet på kunstneren, albummet og sangtitlerne manuelt.

Når CD-oplysningerne er identificeret, skal du vælge "Importer lyd-CD" i filmenuen i dit musikbibliotekssoftware.

Rivningsprocessen skal tage cirka fem til ti minutter. Når det er gjort, får du al musikken fra cd'en importeret til din computers musikbibliotek som komprimerede lydfiler og skal kun tage op til 30 til 50 megabyte.