Hvad hvis din nøglefri fjernbetjening bliver våd?

Nøglefri fjernbetjeninger gør livet enklere, men ulykker sker. Det går ind i vaskemaskinen. Dit lille barn smider det ned i et glas sodavand. Det falder i en pyt. Gå ikke i panik. Hvis du handler hurtigt, kan du ordne det.

Tag en klud

Forsøg at tørre din våde nøglefri fjernbetjening med en klud så hurtigt som muligt. Drej den, så knapperne vender nedad. Dug det med en klud, og prøv at ryste vandet ud af revnerne. Når der ikke mere vand siver indefra, så prøv det og se om det fungerer.

Udskift batteriet

Åbn derefter fjernbetjeningen. Tving ikke det. Kig efter en rille eller møntstik. Eller små skruer, der holder foben sammen. Hvis du ikke kan finde disse, skal du bruge en skruetrækker til at lette kappen fra hinanden. Fjern batteriet, men udskift det ikke endnu; du skal tørre indersiden af ​​foben, som huser en radiosender og muligvis en chip, der styrer bilens tænding. Den bedste ting at gøre er at placere den i en plastikpose med nogle poser silica (du får disse i nye håndtasker eller sko; gem dem).

Udskift batteriet

Vent tre til fem dage. Sæt batteriet i fjernbetjeningen, luk forsigtigt kabinettet, og prøv det. Hvis det ikke virker, skal du kontakte din forhandler og bede dem om at programmere en ny.

Hvad man ikke skal gøre

Brug ikke en hårtørrer på den nøglefri fjernbetjening. Hvis du ikke har silica, skal du lade det være i et varmt, tørt rum i et par dage. Læg det ikke i en skål tør ris, og vær ikke tunghændet med den.