Sådan deler du et iTunes-bibliotek mellem partitioner i Mac OS X

Hvis din Mac har flere partitioner, der kører forskellige operativsystemer, enten til dual boot OS X eller Boot Camp, kan du beslutte, at du vil dele det nøjagtige samme iTunes-bibliotek på tværs af de forskellige operativsystemer. Dette giver dig mulighed for at have det samme musikbibliotek uanset hvilket operativsystem du er startet til, og det forhindrer dig i at bære dobbelt sange og medier på samme drev.


Der er et par måder at gå på at dele et iTunes-bibliotek som dette, men i modsætning til at flytte iTunes Media-samlingen til et andet drev, kan du ikke bare ændre medieplaceringen i præferencer for at få det til at fungere (det kan være en fejl med iTunes 12, der er tilbage at ses). I stedet for at gå til indstillinger-ruten kan du bruge et lidt kendt trick til at tvinge iTunes til enten at genopbygge eller vælg et bibliotek, og det fungerer fejlfrit for at dele biblioteker på tværs af drevpartitioner.

  1. Start i den partition, du vil have adgang til iTunes Media-biblioteket fra (betyder ikke partitionen, hvor det primære iTunes-bibliotek er placeret)
  2. Gå til / Programmer / mappe og hold nede OPTION-tasten, mens du starter iTunes
  3. Vælg knappen "Vælg bibliotek"
  4. Naviger til den anden partition directory vej, hvor iTunes Media Library er placeret, bør det være noget som "/ Yosemite HD / Users / OSXDaily / Music / iTunes /"
  5. Giv iTunes et øjeblik til at vælge den nye iTunes Library-placering, snart vil den fylde med alt indhold, sange, musik og medier fra den anden partition

Du har nu nøjagtig samme iTunes-bibliotek tilgængeligt fra begge partitioner, og fra hvilke versioner af OS X der kører på hver. Bemærk, at bibliotekets placering ikke er ændret og ikke er flyttet, den vil stadig være placeret på det oprindelige sted, hvilket er vores hensigt her. Ethvert operativsystem kan også tilføje ny musik til iTunes-biblioteket, og det vil være tilgængeligt fra begge.

Dette er især nyttigt, hvis du dobbeltkalder og kører forskellige versioner af OS X på din Mac til testformål eller for kompatibilitet med ældre software, der endnu ikke er opdateret til nye versioner af Mac OS.

En anden mulighed er at have et eksternt lydstyrke tjene som iTunes-biblioteket, og at det er den valgte medieplacering for alle iTunes-biblioteker. Denne løsning fungerer særligt godt til styring af store iTunes-samlinger på mindre harddiske, da du kan download hele mediebiblioteket til en ekstern harddisk eller USB-disk og stadig har alt indhold tilgængeligt fra din Mac eller pc med iTunes.

Det er værd at påpege, at hver af OS x-versionerne ikke behøver at have den samme version af iTunes på dem, og der er ret god tværversionskompatibilitet, så længe versionerne er noget moderne nok eller relateret til hinanden.