Sådan får du Telnet til MacOS i Mojave eller High Sierra

Har du brug for at bruge Telnet i MacOS? Nå har mange Mac-brugere opdaget, at Telnet er blevet fjernet fra moderne versioner af systemsoftware, herunder MacOS Mojave og MacOS High Sierra. Formentlig er det at opfordre til at bruge ssh-klienten i stedet, men der er mange Mac-brugere, som har brug for Telnet af forskellige årsager. Telnet fortsætter med at være et gyldigt værktøj til mange systemer og netværksadministratorer, sikkerhedsfolk, personer, der arbejder med Cisco-hardware eller mod Cisco-certificering, MUD-entusiaster, blandt mange andre formål.

Derfor vil denne vejledning detaljere adskille forskellige måder at få Telnet tilbage i moderne versioner af Mac OS-systemsoftware. Vi dækker at installere Telnet med Homebrew, genoprette Telnet fra en forudgående systemsoftwareløsning eller backup, kompilere Telnet fra kilden samt nogle få alternativer til telnet.

Denne artikel antager, at du har erfaring med at arbejde med Terminal og kommandolinjen, da Telnet er helt kommandolinjebaseret.

Installation af Telnet i MacOS med Homebrew

Langt den nemmeste løsning er, at Mac-brugere kan installere Telnet via Homebrew. Selvfølgelig betyder det, at du skal installere Homebrew på Mac først, men hvis du er avanceret bruger, der bruger tid på kommandolinjen, vil du sandsynligvis sætte pris på at have Homebrew af andre årsager siden du

  1. Installer Homebrew på Mac OS, hvis du ikke allerede har gjort det - hvis du allerede har Homebrew, spring over dette trin
  2. /usr/bin/ruby -e "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"

  3. Brug Homebrew til at installere telnet med følgende kommando:
  4. brew install telnet

  5. Hit Return og lad Homebrew downloade og installere Telnet til Mac
  6. Når installationen er færdig, kan du køre Telnet som normalt:
  7. telnet server-or-ip-address

En simpel måde at teste, at Telnet fungerer korrekt efter installationen, er at oprette forbindelse til den goofy Star Wars telnet-server, som spiller Star Wars i ASCII-kunst:

telnet towel.blinkenlights.nl

Du ved, at Telnet arbejder, når du bliver mødt af Star Wars gengivet i ASCII-tegn (og ja alvorligt, det er den fulde film).

Installation af Telnet i MacOS Mojave & High Sierra via Ældre MacOS Versioner eller Backups

Hvis du tilfældigvis har adgang til en Mac, der kører en tidligere version af MacOS (Sierra eller tidligere), eller hvis du har en ældre MacOS-systemsoftware backup, der ligger rundt fra Time Machine eller på anden måde, kan du faktisk bare kopiere de gamle binære filer fra den computer eller backup til din moderne MacOS installation, og telnet fungerer fint.

Med Mac OS og Mac OS X-versioner, der indeholder telnet, finder du Telnet på følgende sted (tjener som reference for hvor du finder binæret i sikkerhedskopierne:

/usr/bin/telnet

Telnet binær er lille, der kun vejer 114 kb, så det er en hurtig, enkel opgave.

Kopiering af den telnet binære til følgende placering i moderne macOS udgivelser, herunder MacOS Mojave 10.14 og MacOS High Sierra 10.13.x, gør det muligt for telnet at køre på de nye systemsoftware udgivelser:

/usr/local/bin/

På det tidspunkt kan du køre kommandoen 'telnet' som normalt.

En anden mulighed, der kræver mere forsigtighed, er at anmode telnet binær fra en betroet kollega eller pålidelig ven, der kører MacOS Sierra eller tidligere. Alt, hvad de skal gøre, er at zip og sende dig deres / usr / bin / telnet binære fil. Forsøg ikke at finde en tilfældig telnet binær zip-fil fra internettet, da det kan blive kompromitteret eller på anden måde utilstrækkeligt. Det ville være en god ide at bruge md5 hash eller sha1 checksum på den oprindelige telnet binære, hvis du går på denne rute.

Forresten, hvis du stole på binære filer fra Telnet fra Sierra eller tidligere, kan du også være interesseret i at tage fat i ftp, som også fjernes fra moderne MacOS-udgivelser, men er placeret på følgende sted i tidligere MacOS-builds:

/usr/bin/ftp

Igen vil du placere ftp binæret i / usr / local / bin / på nye versioner af systemsoftware.

For dem der undrer, mens Telnet (og ftp) er blevet fjernet fra Mojave, High Sierra, og formentlig noget, der bevæger sig fremad, er MacOS Sierra fortsat den sidste version af systemsoftwaren til at inkludere Telnet som standard, mens enhver MacOS / Mac OS X-version før Sierra omfatter også Telnet og ftp, herunder El Capitan, Snow Leopard, Yosemite, Mountain Lion, Mavericks, Tiger, Cheetah, etc.

Telnet-alternativer til Mac: SSH, Netcat

Selvfølgelig er der nogle alternativer til Telnet, afhængigt af hvad du skal bruge telnet til i første omgang.

For fjernforbindelser er ssh den nye standard, som den er sikret, og både ssh-serveren og ssh-klienten er som standard tilgængelig i alle moderne versioner af MacOS-systemsoftware. Det er simpelthen at forbinde til en fjern IP med ssh som følger:

ssh [email protected]

For simpel test af netværksforbindelse eller til test af en åben / lytterport kan netcat ofte opfylde de samme behov som telnet giver. Du kan f.eks. Bekræfte, at forbindelsen til den førnævnte ASCII Star Wars-server og port 80 fungerer med følgende netcat-kommandostreng:

nc -vz towel.blinkenlights.nl 80

Husk, at netcat til dette formål kræver at angive et gyldigt TCP- eller UDP-portnummer uanset værtsprotokollen.

Gendannelse af Telnet til MacOS Mojave & High Sierra ved at kompilere Telnet fra Source

Hvis du ikke ønsker at bruge Homebrew uanset årsagen, kan du også sammensætte Telnet selv fra inetutils kilde. Som en forudsætning skal du stadig installere Mac OS-kommandolinjeværktøjerne for at kunne nå dette.

Først skal du downloade den seneste inetutils-pakke fra gnu.org:

curl -o http://ftp.gnu.org/gnu/inetutils/inetutils-1.9.4.tar.gz

Derefter vil du dekomprimere tarsal:
tar xvzf inetutils-1.9.4.tar.gz

Skift nu til den relevante mappe:
cd inetutils-1.9.4

Udsted konfigurationskommandoen for at starte:
./configure

Når konfigurationen er færdig, lav fra kilde:
make

Og endelig, brug make install for at fuldføre installationen af ​​inetutils og telnet:
sudo make install

Personligt synes jeg at bruge Homebrew er nemmere, plus der er mange andre gode og nyttige Homebrew-pakker til rådighed. Hvis du er fortrolig med at kompilere fra kilde, og du er så langt, vil du næsten helt sikkert sætte pris på at have Homebrew alligevel.

Hvad med Telnet til iPad og iPhone? Telnet til iOS!

Bare for at dække alle baser er der også telnet klienter tilgængelige for iOS. Hvor praktisk det er for dig, afhænger sandsynligvis af din specifikke enhed, og hvad din intention med telnet er, men en gratis indstilling til iOS er iTerminal, og en fremragende betalt indstilling er Prompt. Brug af ssh og telnet fra en iOS-enhed kan være en udfordring uden et eksternt tastatur, selvom du måske vil forbinde en til din iPhone eller iPad, før du går på den rute, og realistisk er dette en bedre mulighed for iPad på grund af den større skærm. Selvfølgelig er iOS ikke MacOS, men det er sådan en slags emne.

Okay, så det er en temmelig omfattende guide til at få Telnet i moderne MacOS udgivelser, men hvis du ved en anden metode eller en anden tilgang til at få Telnet i MacOS High Sierra eller returnere Telnet til MacOS Mojave, kan du dele med os i kommentarerne nedenfor!