Liste over sekundære lagerenheder

Sekundære lagerenheder giver dig mulighed for at gemme store datasæt og spare omkostningerne ved arkivering og hentning af data. Disse enheder giver dig ikke kun bekvemmeligheden ved at få adgang til dataene og beskytte dem mod skruppelløse mennesker, men også sikre, at dine oplysninger ikke går tabt, når en computer er slukket.

Disketter

Liste over sekundære lagerenheder

Du kan bruge disketten til at gemme små mængder information. Ifølge Mediastoragedevices.com har en udbredt disket en kapacitet på 1,44 Mb. Den registrerer data som magnetiserede pletter på spor på overfladen. Disketter er bærbare, så du kan flytte data fra en computer til en anden. Du skal sikre dig, at du ikke gemmer data på disketten i lange perioder, for da magnetfeltet svækkes, risikerer du at miste dine lagrede data

Ekstern harddisk

Liste over sekundære lagerenheder

Du kan gemme store datasæt på en ekstern harddisk. En ekstern harddisk er et metalfad belagt med magnetisk oxid, der magnetiseres til at repræsentere data. Du kan få adgang til oplysninger på harddisken ved at slutte den til computeren via USB-porten. Det er ikke kun meget hurtigt at få adgang til filer, men det er også mere praktisk, da det har en stor kapacitet til at gemme data til fremtidig brug.

Optisk diskopbevaring

Eksterne drev, sekundære lagerenheder, datalagringsenheder

En compact disc er et eksempel på en optisk disklagring, der tilbyder god kapacitet til at gemme information. Den har en høj laserstråle til læsning eller skrivning af information. Det kan klassificeres i henhold til dets skrive- eller læseevne, og det giver dig mulighed for at vælge, hvad der passer til dine behov. CD-ROM'en (Compact Disk Read Only Memory) indeholder oplysninger, der er optaget af producenten, f.eks. Applikationssoftware. Disse cd'er kan læses, men ikke omskrives. CD-RW (Compact Disk Rewritable) giver dig mulighed for at oprette din egen CD gennem dens skrive-en-læse-mange funktion. CD-ROM / CD-RW giver dig en bekvem, sikker og billig måde at gemme store datasæt i betragtning af hukommelsen på ca. 800 megabyte.

USB-flashdrev

Liste over sekundære lagerenheder

Bekvemmeligheden ved at gemme og overføre data i en enhed, der er bærbar og har stor kapacitet, følger med USB-flashdrevet. Du skal kun slutte den til computeren via USB-porten og overføre data fra computeren til flashdrevet og omvendt. Den kommer i forskellige størrelser (normalt i gigabyte), der passer til dine brugsbehov, og du kan bære den i lommen eller tegnebogen eller i din nøglering. Bortset fra at være hurtig med at uploade data, giver det dig også mulighed for at ændre de lagrede data ved enten at slette eller omskrive i henhold til dine krav.