Indkald et værktøj til stave- og grammatikkontrol i Mac OS X med en tastaturgenvej

Mac OS X indeholder et kraftigt indbygget stave- og grammatikværktøj, der kører automatisk, når du skriver i mange apps, men et separat panel kan indkaldes fra næsten ethvert tekstindtastningssted eller en app, der giver yderligere support til funktionen.


For at hente panelet "Stave- og grammatik" i en kompatibel Mac-app, skal du blot bruge tastaturgenvejen Command + Shift +: (ja, kolon / semikolon).

Stavning og grammatikcheck tastetryk på Mac: Command + Shift +:

Enhver indbygget app, hvor du kan skrive, skal understøtte stave- og grammatikkontrolværktøjet og denne tastetryk for Command + Shift +:

Når vinduet Stave- og grammatik er åbent, kan du ændre ord, springe til det næste, hvor der er fundet en fejl, ignorere bestemte ord, lære nye ord, definere ord og endog gætte det relevante ord ud fra den aktuelle post. For at kontrollere grammatik skal du også kontrollere boksen i panelet.

De ord, der først vil fremhæves, er de samme, der er understreget i rødt for skrifttyper, eller understreget i grønt for ukorrekt grammatik. For automatisk korrigerede ord finder du dem understreget i blåt.

Dette er et godt værktøj til brug ved skrivning eller redigering, og det kan også bruges i forbindelse med de automatiske checkers. Eller hvis du bruger en app, der endnu ikke understøtter funktionen som Chrome eller Firefox, kan du altid kopiere og indsætte teksten for at tjekke fra Chrome til en app som TextEdit, åbn stave- / grammatikcheckeren og derefter tage den tilbage til Chrome eller Firefox.

Selv om panelet også indeholder en ordbog, er det enklere at finde individuelle definitioner ved at svinge over et ord med markøren og udføre en trefingers tryk for at definere den.

Nice little trick fundet af FinerThings