Sådan scannes små billeder

Scanning af et fotografi af høj kvalitet tager noget overvejelser, især hvis du vil scanne et lille billede og gøre det større. At gøre et fotografi større kan forringe kvaliteten af ​​fotografiet, hvis du scanner det med lav opløsning, hvilket resulterer i et brudt billede i større størrelser, et billede, der mangler farvedybde eller et forvrænget billede. Brug af opløsningsindstillingen på en scanner i forbindelse med billedskalering i en billededitor giver dig mulighed for at forstørre små billeder, samtidig med at fotografiets integritet opretholdes.

Trin 1

Indstil dine scannerindstillinger til 300 pixels pr. Tomme for at scanne et fotografi i dets normale størrelse. Brug ppi-indstillingen som grundlag for scanning af fotos, der er større end originalstørrelsen. Tryk på knappen til scanningsindstillinger på din scanner eller i din scanningssoftware for at vælge denne værdi.

Trin 2

Indstil dine scanningsindstillinger til dobbelt så stor som ppi-værdien for at fordoble et billede. Dette er den tommelfingerregel, du kan bruge til at bestemme ppi-indstillinger til scanning af små billeder til større. Hvis du har et 2,5-til-2,5-tommers billede, du vil ende med 5 til 5 tommer, skal du fordoble din ppi-værdi fra 300 ppi til 600 ppi. Brug en scanningsindstilling på 450 ppi til at størrelse det samme billede halvanden gange større. Jo flere pixels der er pr. Tomme, jo klarere bliver dit billede. For få pixels giver dit billede tyndt og plettet. Da stigning i ppi øger størrelsen på din fil, skal du ikke indstille ppi højere, end du har brug for til dit billede.

Åbn alle scannede billeder, der ikke blev scannet til de relevante værdier i et grafikredigeringsprogram, og gå til menuen "Image" eller "Tools". Klik på "Skaler billede" og indstil dine ppi-værdier og højde- og breddeværdier i dialogboksen Billedskala. Indstil ppi-værdien som beskrevet i trin 2, idet du fordobler ppi-værdien for hver fordobling i billedstørrelse. For eksempel skal du indstille ppi til 600, hvis du vil fordoble et billede i størrelse og opretholde kvaliteten af ​​en 300-ppi-scanning. Når du har indstillet ppi, skal du klikke på pilen ved siden af ​​højden og hæve værdien fra den aktuelle størrelse til den ønskede størrelse. Bredden justeres automatisk. Hvis den ikke gør det, skal du markere indstillingen "Oprethold billedformat", så højden og bredden justeres sammen. Ændring af et billedes højde eller bredde uden at justere det andet i samme forhold kan forvride billedet. "Oprethold billedformat" løser dette.