Hvad er IP-hacking?

I modsætning til computervira, som angriber brugerne uden forskel, er et IP-hack et målrettet angreb mod en webserver eller en personlig computer. De fleste afbildninger af hacking i tv-shows og film er overdrevne repræsentationer af IP-hacking. Selvom IP-hacking muligvis mangler flash af det, du ser på tv, er det ikke desto mindre et meget farligt angreb.

Hvad er en IP?

En internetprotokoladresse er en række numre, der definerer en netværksenhed. Din computer har sin egen IP-adresse, som du kan finde ved at åbne kommandopromptvinduet og skrive "ipconfig." Nogle computere har dynamiske IP-adresser, hvilket betyder, at deres IP-adresse ændres, hver gang de genstarter. Andre computere, såsom dem på kontornetværk, har statiske IP-adresser, hvilket betyder, at deres IP-adresse altid er den samme.

Grundlæggende om IP-hacking

Et IP-hack er et to-trins angreb. Det første trin bestemmer ofrets IP-adresse. Hvis hackeren prøver at få adgang til et websted, kan hun bruge en simpel kommandoprompt-ping til at finde serverens IP. Hvis angrebet udføres mod en person, er en af ​​de mest almindelige måder at bestemme en IP at bruge havnescanningssoftware under instant messaging med offeret. Det andet trin har fjernadgang til IP-adressen. Når hackeren har overtrådt kravene til IP-login, har hun fuld adgang til en server eller en anden computer.

Formål med IP-angreb

IP-hacks mod webservere udføres typisk for at indsamle private data eller for at ødelægge et bestemt websted. Et IP-angreb mod en person kan udføres for at stjæle personlige oplysninger, uploade vira eller mere godartet for at forårsage ondskab. Hackere vælger sjældent et tilfældigt mål - generelt planlægges et IP-hack nøje med et specifikt formål i tankerne.

Beskyttelse mod IP-hacking

En firewall er dit første og bedste forsvar mod IP-hacking. Fordi firewalls hjælper med at forhindre uautoriserede indgående forbindelser, kan IP-hacks kun udføres, mens en computer er online, så hvis din firewall rapporterer indgående forbindelsesforsøg, er det normalt en klog idé at gå offline i et stykke tid. Giv aldrig din IP-adresse ud. En kundeservicemedarbejder eller en computerreparationsspecialist har ingen grund til at have brug for din IP-adresse, så vær også forsigtig med disse anmodninger.