Sådan redigeres metadataene på en fænge

Metadata er den organisatoriske rygrad i din Kindle. Det giver dig mulighed for at sortere dit ebook-bibliotek efter forfatter eller genre og hjælper dig med at finde bestemte bøger, hvis du har et stort ebook-bibliotek. Fordi forskellige e-bogudgivere bruger forskellige metadataformater, kræver det, at du holder dit bibliotek konsistent og ryddeligt, at du manuelt redigerer metadata for at udfylde huller og rette forkert mærkede tags. Selvom du ikke kan redigere metadata direkte fra Kindle, kan du foretage ændringer på din computer ved hjælp af et gratis ebook-administrationsprogram kaldet Caliber.

Trin 1

Download og installer Caliber (se Ressourcer for link) efter den enkle installationsguide.

Trin 2

Tilslut Kindle til din computer ved hjælp af standard USB-kablet, og åbn Kaliber.

Trin 3

Klik på knappen "Enhed" i Kaliber for at se bøgerne på din Kindle.

Trin 4

Højreklik på den bog, du vil redigere, og vælg "Føj bøger til biblioteket."

Trin 5

Klik på knappen "Bibliotek", vælg den bog, du vil redigere, og klik derefter på knappen "Rediger metadata".

Trin 6

Rediger metadata efter dine præferencer, og klik derefter på "OK". Du kan ændre forfatter, bogtitel, genre, omslagsbillede og en række andre data. Du kan også downloade metadata fra udgaver, der er tilgængelige på Amazon for at fremskynde mærkningsprocessen.

Højreklik på redigeringsbogen, vælg "Send til enhed" og vælg derefter "Send til hovedhukommelse" for at synkronisere bogen med din Kindle.