Fjern Duplicate Songs fra iTunes

Hvis du har et stort iTunes-bibliotek, er det virkelig nemt at utilsigtet samle dobbelt sange. Heldigvis er det virkelig nemt at rydde op og fjerne duplikaterne fra iTunes-sangbiblioteket.

Både iTunes til Mac og iTunes til Windows understøtter en mulighed for nemt at fjerne dobbelt sange, sådan er det, hvordan du gør det:

Sådan fjerner du duplikat sange fra iTunes

 1. Inden for iTunes skal du åbne menuen 'Fil'
  • Fra iTunes 12 og fremad, gå til "Bibliotek" undermenuen under Filer
  • Fra iTunes 11 vil dette være i menuen "Vis" i stedet
 2. Naviger ned til 'Vis duplikater' (se nedenstående skærmbillede)
 3. iTunes viser nu, hvad det synes at være dubletter
 4. Vælg en sang og tryk på "Slet" for at fjerne den fra iTunes-biblioteket, efter at du har bekræftet det som duplikat
 5. Gentag med ekstra dubletter for at fjerne dem

Denne metode virker ikke altid for at finde ægte dubletter af sange og vil nogle gange give dig sange, der bare ligner navn eller kunstner, så du kan måske prøve det her i stedet:

Sådan fjerner du præcise duplikater fra iTunes Song Library

 • Hold tasten ALT / ALT nede
 • Naviger til "File" menuen
 • Klik på 'Vis præcise duplikater'
 • Nu viser iTunes kun de nøjagtige duplikater (se skærmbillede)
 • Bekræft en sang er et duplikat, vælg derefter sangen og tryk på "Slet" for at fjerne den fra iTunes-biblioteket
 • Gentag med andre dobbelte sange i iTunes

Denne liste viser de sange, som iTunes mener er dubletter, så fjern ikke alt i listen, ellers kan du slette den oprindelige sang, du vil beholde.

iTunes er heller ikke perfekt til at registrere duplikater, det ser ud til, at det baserer det meste af detektionen på sang, kunstner og albumnavne. Så hvis du har to sange, der hedder det samme, men de er forskellige, vil iTunes sandsynligvis tro det er en duplikere.

Når du har ryddet dine duplikat sange, kan du få iTunes-biblioteket til at ligne normalt igen ved at klikke på knappen "Vis alle", der er fremhævet i ovenstående skærmbillede, eller blot navigere tilbage til menuen "Fil" og klikke på "Vis Alle 'hvor' Vis duplikater 'var engang.

Bemærk, at denne funktion blev fjernet kort og tilføjet til iTunes 11.0.1 og derefter. Det er nu under "Vis" -menuen i iTunes 11, og arbejder også med andre mediebiblioteker ud over musik. Fra iTunes 12 og senere er det under menuen "Fil"> Bibliotek.