Sådan installeres en billydforstærker og subwoofer

Denne artikel giver en bedre arbejdskendskab til billydkomponenter og beskriver, hvordan man installerer dem med succes.

Trin 1

Afbryd først kablet fra batteriets minuspol (-) under motorhjelmen på køretøjet. Dette forhindrer utilsigtede kortslutninger, når du installerer din forstærker.

Trin 2

Sådan installeres en billydforstærker og subwoofer

Find et område under emhætten, hvor du kan montere din sikringsholder. Sørg for at finde et område, der er så tæt på batteriet som muligt, da sikringen kun kan beskytte mod kortslutning, hvis sikringen er inden for kortslutningen. Når du har fundet et område, skal du bore og skrue din sikringsholder på plads.

Trin 3

Sådan installeres en billydforstærker og subwoofer

Find et område, fortrinsvis en eksisterende beskyttende gummigennemføring, indefra i bilen, der giver en let passage gennem firewallen og under emhætten. Billedet til venstre viser et eksempel på en eksisterende gummigennemføring, der gav adgang indefra i bilen til området under motorhjelmen. Når du har fundet denne gennemføring, skal du prøve at skubbe ledningen gennem den indefra i bilen. Hvis du ikke kan gøre det, skal du punktere gennemføringen et par gange med en skruetrækker og prøve at skubbe ledningen igennem igen.

Trin 4

Når du har skubbet strømledningen gennem gennemføringen, skal du finde strømledningen under emhætten og trække nok slæk til at forbinde ledningen til sikringsholderen. På dette tidspunkt kan du placere sikringen i sikringsholderen og fastgøre strømledningen, der er ført gennem firewallen, til sikringsholderen. Du kan også tilslutte en kort strømledning fra batteriets positive terminal til den anden side af din sikringsholder.

Trin 5

Denne artikel giver en bedre arbejdskendskab til billydkomponenter og beskriver, hvordan man installerer dem med succes.

Før din strømledning gennem bilen og ind i bagagerummet. Generelt er et godt sted at føre strømledningen langs førersidekanten af ​​tæppet. Dette holdes normalt med plastikbeslag, der let kan løsnes og genfastgøres. Fjernelse af bagsædet giver også let adgang til bagagerummet. Bagsædet holdes normalt på plads med to clips, der er placeret under hvert 'spand' sæde. Nogle gange er der også en bolt, der holder sædet på plads.

Trin 6

ledning, trin, tpower, sted, tilslut, terminal, kort, yfuse, holder, sikker, tfuse, eksisterende, tgrommet, fjernbetjening, tground

Få adgang til din eftermarked CD-modtager eller stereohovedenhed med RCA-udgange og fjerntilslutning af ledninger. Når du har adgang, skal du tilslutte dine RCA-kabler til subwooferudgangen (SUB OUT) og også tilslutte fjernbetjeningskablet til 'RMT' eller 'REMOTE' -kablet på din CD-hovedenhed (normalt en blå ledning). Kør disse ledninger tilbage til bagagerummet til forstærkerens placering, som du gjorde med strømledningen. For at forhindre støj i at komme ind i systemet skal du køre signal- og højttalerkabler ned ad passagersiden af ​​køretøjet og holde dem adskilt fra strømledningen.

Trin 7

Tilslut strømledningen til '+ 12V' eller 'PWR' tilslutningsterminalen på din forstærker, tilslut den eksterne tændledning til 'RMT' eller 'REMOTE' tilslutningsterminalen på forstærkeren, og tilslut også RCA-stikkene til RCA Input på din forstærker.

Trin 8

Krymp en ringterminal til den ene ende af din jordledning. Find en eksisterende bolt i din bagagerum, som du kan fastgøre jordledningsringterminalen til. Hvis en ikke findes, skal du finde et område, der vil være dækket af et tæppe, hvor du kan bore en helhed og placere din egen bolt. Sørg for at skrabe noget af malingen væk for at opnå god ledningsevne for jordledningen. Tilslut nu jordledningen til 'GND' eller 'Ground' tilslutningsterminalen på din forstærker.

Trin 9

Tilslut subwooferen til forstærkeren med din højttalerkabel. Sørg for, at den positive (+) terminal på subwooferen er tilsluttet den positive (+) terminal på forstærkeren, eller at din subwoofer er ude af fase 180º.

Tilslut nu den negative terminal på dit batteri, og kontroller, om forstærkeren tændes, og at subwooferen er hørbar. Når du har sikret dig, at alt er korrekt tilsluttet, skal du samle din bil igen og nyde bumpen!