Sådan finder du en person, der har brugt et alias

Et alias er et antaget navn. På Internettet bruger folk ofte aliasser, når de tilmelder sig sociale netværkssider, såsom Facebook, for at beskytte deres privatliv. Du kan komme på tværs af aliasser i folks online-profiler eller måske gennem deres kommentarer på en blog. Der er gratis søgemaskiner, der giver dig mulighed for let at søge, hvem der er tilknyttet et alias på bestemte sociale netværkssider (såsom Facebook), på flere netværkssider samtidigt eller i en mere omfattende søgning, der også inkluderer websteder, fotosites og blogs. For et gebyr kan du også ansætte en privat efterforsker til at undersøge, hvem der står bag et aliasnavn.

Slå op til aliasser på Facebook. Gå til Facebook.com, og klik på linket "Find venner" nederst til højre på websiden. Indtast aliasnavnet i feltet under "Søg efter mennesker" midt på siden, og klik på den blå søgeknap (med forstørrelsesglasikonet). Resultatsiden viser alle Facebook-konti med det aliasnavn. Klik på et kontolink for at få vist et billede på højt niveau af profilsiden (som viser aliasets venner samt links til applikationer og websteder). For at se fulde profiler skal du logge på med din egen Facebook-konto.

Søg på flere sociale netværkssider. Der er søgemaskiner, såsom Whoozy, der lader dig slå et alias op på flere sociale netværkssider på samme tid. Gå til Whoozy.com, indtast aliasnavnet i søgefeltet, og tryk på knappen "Søg". Resultatsiden viser enhver forekomst af det alias, der vises i Whoozy, Twitter, LinkedIn og mere. For at se oversigterne over dette alias på et af disse websteder skal du klikke på plustegn-knappen ved siden af ​​det.

Udfør en websøgning. YoName giver dig mulighed for at søge efter et alias på flere sociale netværkssider, blogs og websteder. Gå til Yoname.com, indtast aliasnavnet i søgefeltet, og tryk på "Yo!" knap. Resultatsiden viser en liste over fundne forekomster af dette alias. Klik på linket "Vis profil" for at læse mere om hver fortegnelse.

Slå online fotos op. Facesaearch, der er drevet af Google, giver dig mulighed for at slå onlinefotos op, der er knyttet til et givet navn, inklusive aliaser. Gå til Facesaearch.com, indtast aliasnavnet, og tryk på knappen "Søg". På resultatsiden skal du bevæge musen over fotos for at vise de navne, der er knyttet til hvert foto, og klikke på et hvilket som helst foto for at bringe det i spidsen.

Tips

Hvis du leder efter en mere dybtgående alias-søgning, såsom at finde ud af, hvem der lever under en antaget identitet eller drive forretning under et falsk navn, kan du overveje at ansætte en privat efterforsker. Efterforskere har ekspertise og ressourcer til at spore aliasnavne og virksomhedsnavne. For at finde en kvalificeret efterforsker skal du kontakte din statslige professionelle private efterforskerforening. PI Magazine har en online liste over statssammenslutninger på sin hjemmeside.