Hvad er hyppigheden af ​​trådløse spionkameraer?

Fra og med 2010 fungerer trådløse spionkameraer inden for en række frekvenser: 434 mhz, 900 mhz, 1,2 GHz, 2,4 GHz og 5,8 GHz. Selvom andre trådløse overvågningsmetoder hurtigt kommer på markedet, som den eksterne arbejdsstationspionage udført af et Pennsylvania School District, er det trådløse spionkamera stadig rygraden i de fleste skjulte overvågningsinstallationer.

Trådløse spionkameraer konstrueret i fremtiden vil sandsynligvis fungere ved endnu højere frekvenser, hvilket forbedrer rækkevidde og videoopløsning på grund af fortsatte forbedringer af trådløse teknologier.

Hvordan det virker

For at gennemføre og fange trådløs videoovervågning kræves mere end bare et pinhole-kamera. Trådløse spionkamerainstallationer inkluderer altid mindst fire komponenter:

1) S / H- eller farvehulkamera. 3) Transmitter med strømkilde. 4) Modtager. 4) Lagerenhed (til video modtaget fra senderen).

I mange nyere spionkamera-sæt er en mikrosender og antenne indbygget i pinhole-kameraet. En dongle fra senderen forbinder til et ni-volts batteriklip for at drive udsendelsessignalet.

Frekvenser

Trådløse spionkameraer i 900mhz-1.2ghz-serien er stadig på markedet, men fra 2010 modtager de ringe brug. Der er 2,4 GHz eller 5,8 GHz kameraer, der giver god værdi og er populære valg til opsætninger af trådløs overvågning.

Kameraer, der bruger 2,4 GHz bruges i vid udstrækning i mange skjulte overvågningsapplikationer. 5.8 GHz kameraer bliver mere udbredte på grund af voksende forbrugernes bevidsthed om større rækkevidde og reduceret signalkorruption fra 5.8 GHz-båndet.

Begrænsninger

Det trådløse kameras rækkevidde varierer meget i virkelige applikationer. De fleste informationer fra producenter, der offentliggøres, antager en klar synsfelt (LOS). Virkelige kamerainstallationer forekommer dog generelt i miljøer, der inkluderer vægge, døre, udhæng og mange andre forhindringer, der påvirker trådløs videosignalmodtagelse.

Radiofrekvensinterferens bliver også et problem. Signalkorruption eller "støj" øges, når flere enheder "deler" det samme bånd (trådløse telefoner, mikrobølger, garageportåbnere). 2,4 GHz-båndet er særlig følsomt over for signalkorruption.

Opdagelse

Alle elektroniske enheder afgiver et vist niveau af radiobølger. "Fejlfejling" eller teknisk overvågning modforanstaltninger (TSCM) er den professionelle aktivitet ved at bruge forskellige scanningsenheder til at detektere eksisterende radiofrekvens (RF) transmissioner.

I en situation, hvor der er mistanke om installation af trådløst skjult kamera, kan en tekniker f.eks. Scanne for RF-aktivitet på 1,2 GHz og 2,4 GHz båndene. Selvom dette lyder simpelt, er TSCM i virkeligheden et meget teknisk felt for overvågningsmodforanstaltninger.

Skjulte kameraer kan til sammenligning være helt selvstændige. Skjulte kameraer inkluderer en strømkilde og et lagringsmedium (typisk et micro-SD-kort) inden for hovedenheden, hvilket omgår mange af begrænsningerne ved trådløse opsætninger. Ikke-trådløse "Teddy-Bear" og "barnepige cams" er eksempler på skjulte kameraer. (Se ressourcer)

Et skjult kamera afgiver også lavere RF-aktivitet, da det ikke aktivt sender. Dette gør ikke-trådløse skjulte kameraer meget mindre modtagelige for "bug sweeps".

Juridiske overvejelser

Er trådløse spionkameraer lovlige? Er skjult videoovervågning acceptabel som bevis i retten? Juryen er stadig ude på dette spørgsmål, bogstaveligt talt.

Stater har mange forskellige love med hensyn til lovligheden af ​​at tape mennesker uden deres tilladelse. (Se ressourcer) De fleste love tager et eller alle af følgende kriterier i betragtning:

1) Placering. (Hjem, arbejdsplads) Et spørgsmål om ejerskab kan komme ind for at spille her. Er det din forretning? Dit hjem? 2) Forventning. Er der en "forventning om privatlivets fred?" Skjulte kameraer i badeværelser eller omklædningsrum er ulovlige af denne grund. 3) Hensigt. Er det hensigten med overvågningen at fange ulovlig aktivitet? Barnepige-kameraer og sikkerhedskameraer til hjemmet opfylder disse kriterier.

Bemærk, at i nogle stater er det ulovligt at videobånd folk skjult, medmindre du er behørigt licenseret til at udføre overvågningsaktiviteter (som privat efterforsker). Det er også ulovligt i de fleste stater at fange lyd samtidigt med video (grunden til, at de fleste spionkameraer, der sælges i USA, fjerner deres originale mikrofoner).