Sådan får du adgang til en skolekonto hjemmefra

Skolenetværk og elevkonti er sikret mod adgang fra uautoriserede personer. Dette betyder normalt, at ingen uden for skolens lokale netværk kan logge ind på en konto. Dette er dog et problem for studerende, der nogle gange har brug for adgang til deres skolearbejde. Så de fleste skolenetværk er indstillet til at give studerende adgang til deres konti hjemmefra via et virtuelt privat netværk (VPN). Når du bruger en VPN, behandles din computer som om den var på skolens lokale netværk.

Download og installer VPN-programmet, der bruges af dit skolenetværk. Gå til din skoles helpdesk-websted, hvis den har en, eller kontakt din skoles netværksadministrator for at finde ud af, hvilket VPN-program du skal bruge, og hvor du kan få det fra.

Start VPN-klienten. Indtast IP-adressen på din skoles VPN-server og navnet på forbindelsen. Spørg din netværksadministrator, hvis du ikke kender disse oplysninger. Indtast dit studentkonto-login og din adgangskode i de relevante mellemrum, og klik på Opret forbindelse. Hvis der ikke er plads til at indtaste dit login og din adgangskode, skal du klikke på Opret forbindelse, så vises et login- og adgangskodedialogboks. Indtast dit login og adgangskode på det tidspunkt.

Gå til Denne computer, og åbn menuen Funktioner øverst. Vælg "Kort netværksdrev."

Giv drevet ethvert bogstav, der ikke allerede bruges af et drev på din computer. Indtast placeringen af ​​din studiekonto i tekstfeltet "Mappe". Hvis du ikke ved dette, så spørg din netværksadministrator.

Klik på "Opret forbindelse ved hjælp af et andet brugernavn." I dialogboksen, der åbnes, skal du indtaste login og adgangskode til din studiekonto. Klik på "OK" for at gemme dine ændringer og derefter "Udfør" for at kortlægge netværksdrevet. Mappen med dine elevkonto-filer vises nu som et netværksdrev, når du kom til Denne computer. Du kan trække, slippe og kopiere filer til og fra denne mappe.