Sådan fjernes trusler, der er opdaget af McAfee

McAfee giver virus- og sikkerhedsbeskyttelse til computere i form af virusscanninger, firewalls og databeskyttelse. Når det køres regelmæssigt, skal McAfee identificere trusler mod din computer og advare dig om problemet. I mange tilfælde er det i stand til automatisk at rense og reparere de inficerede filer. Hvis du advares om trojanske heste, orme eller andre sikkerhedstrusler, som McAfee ikke straks kan rette, skal du tage ekstra skridt til at fjerne de opdagede trusler.

Trin 1

Kør en McAfee-virusscanning på din computer. Når scanningen er afsluttet, får du besked om trusler, der er opdaget under scanningen. På dette tidspunkt har du mulighed for at "rette" problemerne med det samme. Alle de inficerede filer, der er renset og repareret af McAfee, forsvinder fra listen over sikkerhedstrusler, der er registreret på din computer.

Trin 2

Kør en anden virusscanning, hvis der er trusler, som den indledende virusscanning ikke kunne rette. Nogle gange får brugerne fejlmeddelelser, der fortæller dem, at rensningen af ​​en inficeret fil mislykkedes, selvom filen faktisk var rettet. Hvis du kører en sekundær scanning, vil du med sikkerhed vide, om der er filer på din computer, der stadig har brug for opmærksomhed.

Trin 3

Deaktiver systemgendannelse på din computer. I Windows kan du få adgang til indstillingerne til systemgendannelse ved at klikke på "Start" -knappen, gå til "Kontrolpanel", klikke på "System og vedligeholdelse" -mappen og vælge "System".

Klik på "Systembeskyttelse" i den venstre rude i mappen "System". Her kan du slå Systemgendannelse til og fra.

Trin 4

Kør McAfee-virusscanningen en tredje gang med funktionen Systemgendannelse slået fra. Dette hjælper med at rense inficerede filer i operativsystemet.

Trin 5

Send prøver af de potentielt uønskede programmer (PUP'er), som McAfee stadig ikke er i stand til at rense, til McAfee Labs. De analyserer truslen og tilføjer den korrekte kode til virussen, så den kan fjernes fra dit system. Der er to måder at indsende en virus- eller malware-prøve til McAfee Labs: ved hjælp af McAfee ServicePortal / Platinum Portal eller via e-mail. McAfee Service Portal er kun tilgængelig for Gold- og Platinum-medlemmer.

Trin 6

Zip den mistænkte virus i en adgangskodebeskyttet fil. Adgangskoden skal være ordet "inficeret", indtastet i små bogstaver. Sammen med den zip-fil skal du inkludere en liste over alle filerne i zip-filen, oplysninger om hvorfor du mener, at programmerne er ondsindede, om det blev fundet af et sikkerhedsprodukt, dine McAfee-produktoplysninger og eventuelle systemoplysninger, du anser for relevant med hensyn til dit operativsystem eller din servicepakke.

Log ind på din McAfee-serviceportal for at indsende den mistænkte virus eller mail zip-filen til [email protected]. Sørg for at medtage alle de nødvendige oplysninger, som beskrevet i trin 6.