Hvad er fordelene ved kommunikationsteknologi?

Kommunikationsteknologi har bidraget til at gøre kommunikationsprocessen mere praktisk og lettere. Elektronisk kommunikation - som faxer, tekstbeskeder, e-mail og sociale netværk - er alle eksempler på kommunikationsteknologi. Organisationer bruger elektronisk kommunikation i den daglige drift, mens folk personligt bruger kommunikationsteknologi til at styrke det sociale liv.

Tilgængelighed

Hvad er fordelene ved kommunikationsteknologi?

Ved at gøre kommunikationen mere bekvem har kommunikationsteknologi bidraget til at gøre kommunikationen mere tilgængelig, især langdistancekommunikation. Via forskellige computermedierede kommunikationsmetoder - kommunikation gennem brug af en computer, såsom e-mail, onlinemeddelelser og sociale netværkswebsteder - kan du nemt og øjeblikkeligt kommunikere med mennesker i andre byer, stater og lande. Dette adskiller sig meget fra tidlige former for langdistancekommunikation. Tidlige former for langdistancekommunikation omfattede brugen af ​​hjemduer og / eller løbere til at føre en besked til sin destination. Hvor lang tid en besked ville tage, før den nåede sin destination, afhænger af afstanden mellem den person, der sender beskeden, og den person, der modtager beskeden.

Massekommunikation

Hvad er fordelene ved kommunikationsteknologi?

Organisationer, som skoler og virksomheder, bruger elektronisk kommunikation til at dele information med et stort antal mennesker. Virksomheder kan sende masse-e-mails til ansatte for at informere arbejdere om ting som regelændringer og vigtige møder. Mange akademiske institutioner bruger massekommunikation for at opretholde en velinformeret campus.

I tilfælde af en nødsituation, såsom en spredende ild eller tilstedeværelse af en bevæbnet angriber, kan massekommunikation hurtigt informere folk om situationen og give tilstrækkelig varsel til, at folk kan tage de nødvendige handlinger for at være i sikkerhed.

Social lettelse

Kommunikationsteknologi, Elektronisk kommunikation, Computerformidlet kommunikation

Computerformidlet kommunikation kan være socialt gavnlig. For folk, der er socialt akavet, kan computermedieret kommunikation som onlinefora og chatrum hjælpe med at skabe et mere tilfredsstillende socialt liv. For eksempel har en person, der fejler i personlige forhold, fordi han taler, før han tænker på konsekvenserne, mere kontrol med internetkommunikation. Han kan læse sine udsagn tilbage inden han sender, hvilket sandsynligvis vil reducere antallet af akavede øjeblikke, personen skaber.

Kommunikationsteknologi giver også andre fordele. Datingwebsteder kan for eksempel lindre noget af frustrationen ved dating ved at give dig mulighed for at se profiler på potentielle datoer, så du kan bestemme, hvem der passer bedst til dig. Dette kan spare dig både for tid og hjertesorg.