Sådan bygger du din Yagi-antenne

Yagi-antenner adskiller sig fra de fleste antenner. Årsagen er, at hver Yagi-antenne er designet til at modtage et tæt bånd af frekvenser i henhold til dens størrelse. Størrelserne spænder fra 1 fod til flere yards, så det er vigtigt at kende de frekvenser, du ønsker at modtage, før du bygger din antenne.

Yagi-antenner har fire hoveddele. Bommen, reflektoren, det drevne element og en række direktører. Hver ledning eller stang er lidt større end den før den. Dette betyder, at antennen er retningsbestemt og med hver ledning dirigerer og fokuserer signalet. Slutresultatet er, at du får et stærkt signal, der rammer det drevne element.

Trin 1

Find ud af den frekvens, du ønsker, at din antenne skal modtage. Brug et online Yagi-antennedesignprogram til at finde størrelsen på alle antennedele. Hvert program starter med den frekvens, du ønsker at modtage. Derefter skal du følge instruktionerne for at finde de størrelser, du har brug for. Udskriv siden med afstand og størrelse for hver del til reference.

Trin 2

Tegn en streg på den ene side af træstykket, der løber nøjagtigt midt. Linjen skal løbe i fuld længde. Træet skal være lige med linjen centreret perfekt.

Trin 3

Anbring et mærke i centrumlinjen 5 cm fra enden af ​​træstykket. Mærk det første mærke "1." Dette vil være dit udgangspunkt for resten af ​​dine målinger.

Trin 4

Start ved mærket 1 (reflektorposition), mål og marker afstanden langs midterlinjen til det drevne element. Fortsæt ned ad linjen og markér afstanden for hvert af direktørelementerne. Sørg for, at direktørelementerne går i rækkefølge fra den største til den mindste overskrift væk fra det drevne element. Fortsæt med at nummerere hullerne fra dit startmærke på 1.

Trin 5

Bor et hul gennem træet ved hvert af de mærker, du har lavet. Sørg for at bore lige igennem, så boret kommer ud af træet centreret på den anden side.

Trin 6

Marker de numre, du brugte, ned ad et ark papir. Det er her, du skal placere dine afskårne stykker kobbertråd, når de er skåret. Længderne er lidt forskellige, og hvis de blandes sammen, vil antennens effektivitet blive kompromitteret.

Trin 7

Skær et stykke kobbertråd ad gangen ved hjælp af dine trådskærere. Skær hvert stykke lidt længere end den mål, du har brug for. Arkiver den grove kant fra, hvilket giver dig den nødvendige måling. Placer det afskårne stykke kobbertråd ved siden af ​​nummeret på papiret for at undgå forvirring. Reflektoren er nummer 1. Det drevne element er nummer 2, og instruktørerne starter ved nummer 3 og går fra længste til korteste.

Trin 8

Arbejd med et stykke ad gangen, og tryk kobbertrådene gennem det tilsvarende nummererede hul på træstykket. Centrer det ved hjælp af din lineal for at gøre begge sider lige. Gør dette for alle kobbertråde undtagen ledning nummer 2. Nummer 2 er det drevne element og skal først formes.

Trin 9

Kobbertråd nummer 2 er hjertet af antennen (dipolen), så tag dig god tid med denne del. Før ledningen gennem hullet, og centrer den. Målet er at skabe formen af ​​en papirclips. Brug din tang til at bøje den ene ende 180 grader, så enden er omtrent over midten af ​​træstykket. Gør det samme med den anden ende af ledningen. Der skal være et 5 mm mellemrum mellem de to ender. Foretag eventuelle justeringer for at passe til disse mål. Dette stykke kaldes nu en foldet dipol.

Trin 10

Fastgør det passende stik til den enhed, du bruger, til de åbne ender af din foldede dipol. Kontakt producenten af ​​din enhed for at finde ud af, hvilken adapter der fungerer bedst. Tv, radioer og routere har alle forskellige stik.

Monter din antenne på enhver stativ, der passer til din indretning. Prøve det. Du skal muligvis dreje din antenne for at få det bedste signal.