Fjernelse af epoxy på printkort

Når du arbejder med printkort, vil du sandsynligvis ofte støde på områder, der er dækket af kraftig epoxy. Dette er installeret af producenten til sikkert at omslutte visse følsomme komponenter, såsom chips eller modstande, der ikke er beregnet til at blive ændret eller håndteret let. Men hvis du ønsker at foretage nogle ændringer eller rettelser på et printkort, skal du muligvis bare fjerne denne epoxy for at komme til, hvad der er under den. Der er flere metoder, du kan forsøge at opnå dette.

Varme

Afhængigt af den anvendte epoxy type kan det være, at varmen let kan hjælpe med at fjerne den. Mange former for ren epoxy er designet til at blødgøre under ekstremt høj direkte varme. Dette betyder, at du ikke blot kan tage en føntørrer til printkortet for at få epoxy af. Derudover skal du være forsigtig med ikke at overophede resten af ​​det omkringliggende område på printkortet, da du kan risikere at beskadige udsatte komponenter. I stedet skal du finde en varmepistol. Varmepistoler er i det væsentlige ekstremt kraftige føntørrer i en mindre pakke. De sprænger varme i et koncentreret område, og de bedste varmepistoler har temperaturindstillinger, der når langt over, hvad du har brug for på epoxy. De findes i de fleste almindelige hardwareforretninger, og modeller på entry level er relativt overkommelige. Mest epoxy kan blødgøres med omkring 200 grader Fahrenheit, så der er ingen grund til at få en pistol, der når langt over det. Koncentrer varmen direkte på epoxyen, og pas på ikke at komme for langt væk fra den på resten af ​​printkortet. Brug en lille hjælpekniv til periodisk at skrabe af epoxyen, mens du opvarmer den. Til sidst begynder det at blødgøre, og du kan forsigtigt skrabe det fri lidt efter lidt. Dette kan gå meget langsomt, da den anvendte epoxy ofte er ekstremt holdbar og stærk. Tør overskydende epoxy af kniven på en butiksklud, så den ikke tørrer igen eller falder ned på andre områder af printkortet. Når du begynder at gøre fremskridt, skal du passe på ikke at skrabe for hårdt eller for dybt ned i komponenterne skjult nedenunder.

Drejeværktøj

Hvis du er sikker på din evne til at håndtere et skæreværktøj så tæt på følsomme komponenter, eller hvis det pågældende epoxyområde er ret stort, kan du overveje at bruge en lille router eller et roterende værktøj i Dremel-stil. I sin tørrede form har epoxy konsistensen og opførslen af ​​hård plast. Dette gør den ideel til at skære og slibe væk med en router. Desværre er der på kredsløb ikke en standard stor router ude af spørgsmålet. I stedet har du brug for en lille håndholdt rotationsskærer med en lille skærebit fastgjort. Disse er normalt lavet til efterbehandling af små detaljerede områder på træværk og lignende, men på grund af deres størrelse og kontrollerbarhed er de også ideelle til at fjerne epoxy i de små områder på et printkort. Slib langsomt væk ved epoxy ovenfra og ned. Stop en gang imellem for at fjerne snavs eller resterende støv, og hold altid øje med for at sikre dig, at du ikke utilsigtet slibes til komponenter under epoxy. Fordi routeren gør det så let ved et uheld at skære igennem disse komponenter, kan det være en god ide at kun male størstedelen af ​​epoxyen væk fra toppen og derefter bruge varme til at fjerne resten med en lille værktøjskniv.