Kopier en fil- eller mappepath til terminalen ved at trække og slippe

Vidste du, at du hurtigt kan kopiere en filsti til Terminal ved blot at trække og slippe mappen eller filen i Terminal vinduet ? Prøv det ud, åbne et hvilket som helst terminalvindue og tag noget fra Finder og slip det ind i den Terminal. Det vil straks udskrive den fulde sti til filen, og kopiere filstien effektivt fra Macs Finder GUI til kommandolinjen.

I sig selv vil det kun udskrive mappestrukturens sti, det vil ikke udføres uden at trykke på RETURN-tasten (som, medmindre filen / mappebanen er præfikset med en eller anden kompatibel kommandostreng alligevel, ville det ikke gøre noget).

Dette er især nyttigt, når en fil er placeret i et uklart sted, som du allerede er inde i Finder i Mac OS X, men vil hurtigt springe til kommandolinjen eller bare lave en redigering.

Forudgående drag og slip med en kommando gør det nemt at udføre med den pågældende sti eller fil, for eksempel

cd (drag and drop a folder here)

Gør det muligt at hurtigt ændre terminalen til træk og slipet sti.

Dette fungerer også med filer, så du kunne åbne nogle dybe filer i vi eller nano, hvis du ville ved at gøre det samme:

nano (drag and drop text file here from the Finder)

Eller hvis du bare vil se indholdet af en bestemt fil i Finder som dumpet gennem 'kat' eller 'mindre', kan du gøre noget som dette:

less (drop the file from Finder here)

Glem ikke at bruge ordentlig afstand efter at kommandoen skal udføres, selve stien er præcis og indeholder ikke mellemrum eller ekstra tegn som polstring.

Vi havde skrevet om lignende tip til udskrivning af de fulde stier for en tid siden, og efter at have set det igen på Lifehacker indså jeg, at det var en god påmindelse at kvalificere nogle af de bedre anvendelser af tricket.

For hvad det er værd, virker denne teknik i alle versioner af Mac OS X og endda på tværs af mange andre OS-platforme, selv i Windows med DOS-prompten og de fleste Linux-versioner som Ubuntu. Handy trick, prøv det!